Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата, както и запазването

...
Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата, както и запазването
Коментари Харесай

Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

" Ще подкрепим повдигането на минималната работна заплата, както и запазването на парите за пенсионерите, само че ще настояваме за доста ясна средносрочна прогноза във връзка с разноските, както и дали всички тези обществени заплащания могат да бъдат обезпечени и то в идващите 3 години ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова нюз.

Тя твърди, че в случай че управлявали в този момент, от ГЕРБ щели да предложат 720 лева минимална работна заплата, тъй като " считаме, че това би трябвало да бъде цифрата от началото на идната година ".

По думите ѝ ГЕРБ изрично се опълчват на това да се подвигат приходи посредством взимане на заеми и да се дават великодушни обществени обещания. " На процедура сега не е ясно служебното държавно управление с кого се конкурира. Ние постоянно говорихме за това, че то е деен участник в изборите, а не е неутрален уредник, какъвто би трябвало да бъде. Не може то да взима решения от стратегически темперамент ", сподели Сачева.

" Нека забележим какво ще се случи със сформирането на постоянно държавно управление. Не изключвам опцията едно постоянно такова да внесе собствен бюджет. Възможните сюжети са доста и разнообразни ", добави тя.

Според Сачева в идния парламент от ГЕРБ могат да бъдат градивна съпротива. " Не считаме, че опозицията би трябвало да бъде безусловно източник на кавги, а в противен случай - може да бъде градивна и да способства със своя опит. Това ще се види и от предложенията, които ще дадем във връзка с бюджет 2022 ", уточни тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР