Ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в

...
Ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в
Коментари Харесай

Правителство с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС ще е токсична прегръдка

" Ще подкрепим държавно управление на смяната, само че не и в случай че в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това би било токсична прегръдка, която ще убие упованията на хората за смяна, честност, гласност. " Това заяви ръководителят на парламентарната група " Изправи се БГ! Ние идваме! "  Мая Манолова на консултациите за сформиране на държавно управление, провели се при президента Румен Радев. През последните години поради ангажименти и обединения с тези партии България се трансформира в една от най-бедните страни, добави Манолова.

" Бихме подкрепили държавно управление на партиите на смяната като „ Демократична България “ и " ИТН ", уточни тя и добави, че от " Изправи се БГ! Ние идваме! " не искат постове в новия кабинет. " Призоваваме партиите да спрат да вършат партийни сметки, с цел да бъде образуван кабинет ", сподели още Манолова.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще настояват в новия кабинет да има обезпечена отплата на дребните компании, защото те не са получили съответна поддръжка от страната. И към момента има компании, които чакат отплата след първото затваряне поради ковид. Ще настояват за поддръжка на децата и фамилиите и за хората с увреждания. А правосъдната промяна също е основен приоритет.

Според президента Радев най-важното е намирането на формулата за сформиране на държавно управление: " Трябва да се означи и новата формула - образуване на кабинет към единодушие за цели, цели и полезности. Затова извънредно значимо е да се откри правилния разговор и градивния дух. " " Всяка партия да тежи не толкоз с броя на своите депутати, а със своите цели. Вашата парламентарна група е извънредно значим сътрудник ", означи президентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР