Ще подкрепим бюджета като междинен, но се разбрахме се за

...
Ще подкрепим бюджета като междинен, но се разбрахме се за
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепят бюджета като междинен, издигат кмет за София след август

" Ще подкрепим бюджета като промеждутъчен, само че се разбрахме се за идващия бюджет доста по-задълбочено да се направи и в другите сфери, в които виждаме проблеми и хората чакат решение ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание след среща с Асен Василев. ГЕРБ имат своите забележки и оферти за възнагражденията в Министерство на вътрешните работи, на пожарникарите и на обществените служащи.

" Той е на един месец и нещо бюджет, оптимист съм за идващия бюджет, този просто би трябвало да го приемем, има опция за леки корекции в, културата, образованието, археологията ", добави Борисов. И сподели по адрес на Асен Василев, че ще има по-голям триумф, в случай че стартира да се вслушва повече в настояванията на браншовете.

От думите на водача на ГЕРБ стана ясно, че ще преотстъпят управителните постове на регулаторите на ПП-ДБ, като се изключи Българска народна банка, където кандидатурата на Димитър Радев е подкрепена към този момент от всички.

" Говорихме за регулаторите, тъй като би трябвало да бъдат определени, ние единствено удължаваме, просто чакаме техните хора да ги дадат. Аз съм показал единствено едно име до момента, на Димитър Радев ", сподели Борисов и подсигурява за останалите регулатори: " Нямам никакви искания, то по този начин се работи ".

Борисов отхвърли да се е договарял да отстъпи кметското място в София на ПП-ДБ против ръководител на СОС, като акцентира, че последният е избираема служба. Името на претендента за столицата обаче няма да чуем по-рано от края на август.

" Когато пристигна време, ще ви оповестя, партията желае след август месец да предлагаме ", изясни Борисов.

Бившият министър председател реагира изключително прочувствено по тематиката за инхаус процедурите и чувалите на " Хемус ", като в този момент се оказало, че след три години по " Хемус ", " Струма " и другите значими прави нищо не е било направено, а занапред ще се строи от същите компании, единствено че на двойни цени.

" Вашата дъвка преди три години за инхаус процедурите за компаниите и какво се оказа - на кой са компаниите, на Има Такъв Народ ли са, на Политическа партия ли са, към този момент ние не присъстваме. Какво получи българският народ за тези три години? Но вие се водехте по сензацията " Хемус ", чували, какво се оказа, че с тези инхаус процедури ние сме щели да построим два пъти по-евтино! Вече да има " Хемус ", да има " Струма ", да има " Марица! ", възкликна Борисов. три години безпорядък, нищо, на двойна цена, ей това е спекулация, нелепост. бюджетът го удостоверява и станалото в залата ", заключи той.

А по-рано в пленарната зала Гроздан Караджов от Има Такъв Народ, някогашен районен министър от кабинета " Петков ", упрекна ПП-ДБ, че към този момент осиновили неговите " бебета " - по адрес на същите строителни компании, чието разплащане отхвърлиха преди три години с обвиняване към Караджов за корупция, само че в този момент са планували в новия бюджет да им се заплати индексация и да продължат да строят спрените автомагистрали.

На срещата с изключение на попълването на регулаторите са били разисквани и разпределянето на председателските и зам.председателските места в парламентарните комиси, които на следващия ден пленарната зала ще избира след повече от два месеца забавяне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР