Ще пазят само цистерни 6 и 10Части от релсовия път,

...
Ще пазят само цистерни 6 и 10Части от релсовия път,
Коментари Харесай

Показаха печката-искра по делото „Хитрино“

Ще пазят единствено цистерни 6 и 10


Части от релсовия път, парче от взривилата се цистерна, печката на твърдо гориво, възпламенила газа, бяха показани в понеделник по време на следващо съвещание по делото „Хитрино“. То беше изнесено в двора на Следствен отдел в Шумет, където се пазят огромна част от материалните доказателства, които би трябвало да бъдат предявени на страните. Съдия Румяна Райкова, правосъдните заседатели и прокурор Маргарита Георгиева работиха при спонтанни условия. Предявяването стана в наличието на двамата обвинени основният ватман Димитър Михнев и помощникът му Радослав Петков, както и техните бранители.
 20180716_1031131  20180716_093750  20180716_093742  20180716_093618
Процедурата стартира с проявление на железно парче, част от пробитата цистерна, от която е имало теч на пропилен. Обвиняемите и юристите им разгледаха вагонен буфер и парче от жп. релса. Беше показана и печката, която е причина за възпламеняването на газа, съгласно пожаро-техническата експертиза. Известно е, че тя е горяла в дома на семейство Рагуб, от което оцеляха единствено двете им дъщери. Домът бе срутен от гърмежа, а в този момент на мястото към този момент се издига нова къща.

Според отбраната, огледът слага нови въпроси, които ще бъдат заложени на движимостите лица. До момента юристите са разполагали единствено с фотоалбуми, а от тях е мъчно да се вършат изводи. Според юрист Петра Свиленова, която съставлява частните обвинители от Хитрино, от направеното предявяване на доказателствата се удостоверяват тезите на движимостите лица за механизма на настъпване на нещастието.

След огледа съвещанието по делото продължи в правосъдна зала, където бяха предявени още не толкоз обемни материални доказателства.

По късно от правосъдната пресслужба оповестиха, че „по искане на съхранителите съдът е върнал на притежателите им всички вагони от злощастния железопътен състав, като се изключи тези под номера 6 и 10“. Делото ще продължи на 27 септември с чуване на движимости лица, изготвили спомагателна пожаро-техническа експертиза, която бе поискана при предишно съвещание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР