Ще пазим комплекса Марица Изток до последно с всички средства,

...
Ще пазим комплекса Марица Изток до последно с всички средства,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Ще пазим комплекса Марица Изток до последно

Ще пазим комплекса " Марица Изток " до последно по всевъзможен начин, които са ни налични. Това сподели на откриването на X-тият юбилеен конгрес на Конфедерация на труда " Подкрепа " президентът на синдиката Димитър Манолов, представен от Агенция " Фокус ".

" Ние ще пазим комплекса " Марица Изток " до момента в който той може да работи, до момента в който там може да се създава единствената 100% българска електрическа енергия, без значение от импорт на първични материали, технологии и работна мощ ", сподели още Манолов.

" Показахме го преди време и на площада, отидохме и го казахме на Европейска комисия. Надяваме се идващият състав на Европейска комисия да има по-разумно държание в тази извънредно значима област освен в България, само че и в Европа ", добави той.

По думите му българската енергетика от въглища в региона на " Марица Изток " е изправена пред доста тежка рецесия, изправена е пред угрозата да бъда унищожена. Той благодари на президента Румен Радев и държавното управление в лицето на министрите на енергетиката и екологията за това, че при последната опция, която имаха, създадоха координирана позиция и опазиха ползите на българската енергетика.

" Но това е събитие. Защитата на българската енергетика е развой ", означи той.

" Опазването на околната среда е нещо доста значимо, ние би трябвало да пазим земята, на която живеем, би трябвало да я пазим чиста, да я пазим от заличаване. Но въпреки всичко, когато приказваме за хората, преди всичко би трябвало да бъдат сложени ползите на хората и тогава да бъде открит допустимият баланс. Преследването на някакви цели, без да бъде регистриран ползата на човешкия фактор е изрично нездравословно ", добави Манолов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР