Ще отстрелят мечката от Белица, само ако има второ нападение,

...
Ще отстрелят мечката от Белица, само ако има второ нападение,
Коментари Харесай

Ново 20: Отстрелват мечката от Белица, само ако нападне отново

Ще отстрелят мечката от Белица, единствено в случай че има второ нахлуване, разгласи на брифинг Филип Ковашки - заместител изпълнителен шеф на Агенцията по горите.
„ Разрешителното е планувано в законова процедура, която би трябвало да бъде изпълнена, без значение от волята на обществото. Тази процедура е планувана в Наредба 8 и е изцяло законосъобразна. Друг е въпросът дали това позволение ще бъде употребено за обстрелване на тази мечка или която и да е мечка. Към момента това не се планува. Чрез издаването на тази заповед се цели да има законово съображение при положение на потребност. Тоест,ако има второ нахлуване, втори случай на експанзия от животно. Сами разбирате, че няма по какъв начин да оставим хората, които вървят там за гъби, беззащитни”, съобщи той.



Мечката няма да бъде отстреляна, в случай че се реалокира и на друго място. Например високо в планината. По-рано през днешния ден кметът на Белица също увери, че се прави всичко допустимо животът на мечката да бъде избавен. Всички се надяват, че тя е избягала. През миналите четири дни животното не е видяно в региона на парка за танцуващи мечки, където се случи случаят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР