Ще отстояваме безкомпромисно тази позиция поне, докато доходите ни не

...
Ще отстояваме безкомпромисно тази позиция поне, докато доходите ни не
Коментари Харесай

ВМРО е против въвеждането на еврото!

Ще отстояваме безкомпромисно тази позиция най-малко, до момента в който приходите ни не се изравнят със междинните за Европейски Съюз
С това решение излиза Организационният съвет на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на гласуваната в Народното събрание преди дни позиция, че България би трябвало да стартира процедура по прекосяване от лев към евро при започване на 2024 година Дори вицепремиерът Атанас Пеканов към този момент изяснява в народен ефир какви подготовки се вършат и по какъв начин ще премине така наречен преход.

Всичко това става на фона на невиждана инфлация и галопиращи цени, за които и формалните управляващи в страната признават, че се дължат и на далавера. В същото време има  и един непроменящ се към този момент поредна година факт. По данни на Евростат България е на последно място в Европейски Съюз по приходи или казано по-просто – българите сме най-бедната нация в Европа.

Поради всички тези аргументи ние, членовете на Организационния съвет на Вътрешна македонска революционна организация, заставаме зад позицията, че в този момент повече от всеки път е рисково и нездравословно за България и българския народ предприемането на една сходна стъпка. За нас, макар уверението, че цените няма да станат двойни, опасенията на хората са доста по-верни от анализите и прогнозите на специалистите.

Всеки един от нас усеща по джоба си нереално високите цени на питателните артикули в България. Един бърз обзор на брошурите на една и съща верига магазини в София, Париж, Виена, Амстердам и Берлин (където стандартът на живот е несравнимо по-висок), да вземем за пример, дават доста по-точен отговор на въпроса има ли далавера у нас. Как в случай, че страната не може да се оправи през днешния ден с този проблем, ще подсигурява неговото разрешаване след 2 години при влизането в Еврозоната?

Как страната ще подсигурява приходите на хората, които към този момент се стопиха с над 30-40%, а при преход към еврото действително ще намалеят с още 50%, в случай че трендът на цените продължи със същите темпове до 2024?

За нас отговорът е явен – явно, че няма политическа воля за това. Гръмките послания и популисткото повторение за растеж на стопанската система, нарастване на пенсиите, на минималната работна заплата и така нататък няма да стоплят жилищата и да изпълнят хладилниците на българите.

Ако страната през днешния ден действително поеме уговорките за прекосяване от лев към евро, след две години на процедура ще обрича народа на апетит и бедност. Институциите преди всичко би трябвало да стартират курс към цялостното преустановяване на спекулата с цените и действително повишение на виталния стандарт на семействата и едвам след достигането му най-малко до междинния за Европа може да се приказва за сходни радикални дейности, като прекосяване към еврото.

За нас преди всичко не може да стоят европейски отчети и бюрократични процедури. За нас преди всичко би трябвало да бъде бъдещето на България!

България над всичко!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР