Ще оцелеят тези нации, които имат девиз Съединението прави силата,

...
Ще оцелеят тези нации, които имат девиз Съединението прави силата,
Коментари Харесай

Оцеляват нациите с девиз Съединението прави силата, убеден Борисов

Ще оцелеят тези народи, които имат лозунг " Съединението прави силата ", само че не подобен, който виси като табела на някоя постройка, а като консолидиран народ. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на обичайна посланическа конференция, която се организира посредством видеоконферентна връзка.

По негови думи точно тези народи първи ще се измъкнат от рецесията, а другите ще изпаднат в тежки политически рецесии и няма да може да се взимат бързи и съответни ограничения.

Във фокуса на двудневния конгрес с присъединяване на 71 български посланици са последствията от рецесията поради ковид.

Борисов благодари на ръководителите на дипломатическите ни задачи за дейната им работа по време на пандемията, тъй че България да реагира допустимо най-адекватно на рецесията, като стартира сама да създава лекарства и защитни дрехи, както за своите потребности, по този начин и в помощ на други страни.
 България създава маски с 95% отбрана от ковид
България създава маски с 95% отбрана от ковид

Гл. комисар Николов твърди, че няма дефицит на персонални защитни средства

Премиерът посочи, че в границите на 2-3 седмици страната ни е съумяла да отбрани хората на първа линия в битката с вируса.

" В България ние първи затворихме, първи разхлабихме ограниченията. До този миг това ни се отплаща относително добре ", посочи Борисов.

Той предвижда, че предстоят извънредно комплицирани месеци за Европа и означи сериозния спад на Брутния вътрешен артикул в международен мащаб, както и опасенията, че ситуацията ще се усложни през зимата.

Премиерът подсети за през юли, когато след 5-дневно съвещание европейските водачи реализираха единодушие по новата Многогодишна финансова рамка и Инструмента за справяне с последствията от рецесията с ковид.

По негови думи всички очаквали с неспокойствие фондовете за подкрепяне, само че те имали редица обвързващи клаузи, а страните членки все по-трудно отделяли средства, заради проблемите, които самите те имали.

На видеоконференцията бяха разисквани и тематиките за Зелената договорка на Европейски Съюз, както и огромните енергийни и инфраструктурни планове, които осъществя България.

Борисов посочи какъв брой значимо е приемането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, където има бистрота на всяка финансова интервенция.

От своя страна министърът на стопанската система Лъчезар Борисов посочи, че България е измежду 4-те страни в Европейски Съюз с минимален спад на стопанската система през второто тримесечие - 8,2%, и в топ 3 по финансова непоклатимост, изхождайки от индикатора държавен дълг, съотнесен към Брутният вътрешен продукт. Страната ни е номер едно по кредитен рейтинг на Балканите.

Той дефинира като съществени външноикономически цели приемането на страната ни в Организацията запикономическо съдействие и развиване /ОИСР/ и присъединяване в самодейността " Три морета ".
 Борисов се похвали с ограниченията против ковид пред водачите от ЕНП
Борисов се похвали с ограниченията против ковид пред водачите от ЕНП

Той взе участие във видеоконферентна Среща на върха на Европейската национална партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР