Ще отпуснем много голям ресурс от 735 млн. лева по

...
Ще отпуснем много голям ресурс от 735 млн. лева по
Коментари Харесай

5 млн. лева на ден ще стигат до бизнеса, обяви министър Александър Пулев -

Ще отпуснем доста огромен запас от 735 млн. лв. по Плана за възобновяване и резистентност и структурните фондове за асимилиране от дребния и междинен бизнес до края на годината. 5 млн. лв. дневно ще стигат до бизнеса.

Това разгласи служебният министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който показва целите и екипа си. 

Първата процедура от Плана към този момент е отворена, акцентира министърът. Тя е в размер на 260 млн. лв., а срокът за кандидатстване е 21 септември.

Окуражавам всички микро, дребни и междинни предприятия да се срещнат с тази стратегия. По процедурата могат да аплайват компании, които се занимават с преработвателна индустрия, креативна активност, научна активност и ръководство на боклуци, посочи министър Пулев. 

В Плана има четири процедури, лаботим да отворим още една и се надяваме това да стане до края на септември. За нея ресурсът е малко над 30 млн. лева и фокусът е върху микро, дребни и междинни предприятия, които желаят да внедрят IT решения, включително и киберсигурност ", изясни служебният министър на нововъведенията и растежа. 
Работи се старателно и по още две процедури по Плана за възобновяване.  " Целим те да бъдат отворени до края на годината. Едната от тях е обвързвана с въвеждане и вложения във фотоволтаици и в съпътстваща инфраструктура – акумулатори за локално предпазване на сила. Там бюджетът е 200 млн. лева Четвъртата процедура е с бюджет 120 млн. лева за развойна активност и интелектуална благосъстоятелност ", сподели още Пулев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР