Ще отложат ли сроковете за новите касови апарати? Българската фискална

...
Ще отложат ли сроковете за новите касови апарати? Българската фискална
Коментари Харесай

Ще отложат ли сроковете за новите касови апарати?

Ще отсрочат ли периодите за новите касови апарати? Българската фискална система за надзор на продажбите се нуждае от промяна. Това мнение изрази пред Дарик Ясен Танев - ръководител на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт.
 



Експертът уточни, че страната би трябвало да работи за въвеждането на електронни фискални памети, на цифрово ръководство и електронни документи. Танев изрази тази позиция във връзка водените диалози сред Министерство на финансите и бизнеса за промяна на касовите апарати в околните месеци.
 ThinkStock/Getty Images
Както към този момент стана ясно Националната организация за приходите ще рапортува на министъра на финансите Владислав Горанов каква е готовността на компаниите да конфигурират нови касови апарати и по-късно той ще реши дали да се отсрочат периодите за новите фискални устройства.
 

Представители на бизнеса упорстват за съществени промени в наредбата на финансовото ведомство, която постанова счита на фискалните устройства.-->
 ThinkStock/Getty Images
Ясен Танев въпреки всичко регистрира прочут прогрес в договарянията : " Споменатото от министъра на финансите мнение и посоката, в която стартират да се придвижват диалозите, това е, че в случай че употребявате програмен продукт за ръководство на продажби, то вие би трябвало да приведете активността си по отношение на условията на наредбата до 30 септември, и е първото от няколко послания, които бизнесът очакваше ".
 

" Въвеждането на цифровизация при неналичието ясна процедура за спешен режим на системата може да изложи на голям риск цялата промишленост. Защото в границите на 24 часа от липса на връзка със сървърите на Национална агенция за приходите бизнесът ще спре да работи ", разясни още той.
 ThinkStock/Getty Images
Бизнесът упорства Наредбата на финансовото министерство да се уточни по този начин, че Национална агенция за приходите да получава единствено нужната информация. Ясен Танев, ръководител на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт, акцентира също, че чиновниците в компания, които не издават касови бележки също би трябвало да понесат отговорност.
 
Много компании към този момент показаха мнение, че сред 12 и 18 месеца са нужни на компаниите с цел да подменят касовите си апарати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР