Ще открием, че в света има достатъчно хора, които предпочитат

...
Ще открием, че в света има достатъчно хора, които предпочитат
Коментари Харесай

Джорджия Тан – американската баба Яга на Тенеси, която отвлече и продаде повече от 5000 деца

Ще открием, че в света има задоволително хора, които избират да отдадат живота си на незаконния свят. Имаме хора като Ал Капоне, както и Пабло Ескобар, които трансформират своята нездравословна активност в нещо незабравимо, само че въпреки това можем да открием, че мнозина се пробват да открият директния път към щастието. Едва ли обаче бихте помислили, че когато започнете този бизнес, може да се занимавате с кражба на бебета. Определено това няма да се счита за най-брилянтното закононарушение, а и в случай че вярвате в кармата, трупането на отрицателна такава несъмнено ще се върне и ще ви ухапе, освен това много неприятно. Освен това не е толкоз елементарно да се занимавате с тях, а да не приказваме, че като че ли пазарът ще бъде много стеснен.

В началото на XX век в Тенеси това не е била изключително сложна задача и този незаконен пръстен работил извънредно добре за аудиторията, изключително откакто открием, че има задоволително фенове, които с огромно наслаждение биха могли да се включат в това премеждие. Градският съюз на децата взема решение да им откри нов дом, освен това без изключително значение дали те го желаят или не. Зад цялата организация ще откриете една гениална дама – Джорджия Тан. Именно тя ще помогне за продажбата на бебета – най-много бели бебета със сини очи и руса коса. Очевидно тъкмо те са били най-търсените в този интервал. Колко време си мислите, че ще се разминете с тази активност?

За някои тази приказка може да завърши до една година, за други ще доближи до три години, само че мадам Тан знае тъкмо какво прави и в границите на 26 години – четете това вярно – тя продава бели бебета на черния пазар. Сигурно има подигравка в предното изречение, само че може да си визиите възприятието на хората от 1924 до 1950 година, когато се озовават без обичаната си рожба. Не е несъмнено какъв брой тъкмо деца са продадени, само че цифрата се върти някъде към 5000, въпреки и това да не е доказано – специалистите са на мнение, че самите деца са доста повече. Ако това ви звучи повече от добре като нова пазарна ниша – не го предлагаме, въпреки всичко не се намирате в Тенеси и времената са разнообразни – дано отговорим и къде тъкмо дамата е успявала да открие своята стока.

По време на нейния дълъг и забавен престой, дамата открива, че бедните постоянно имат много деца, с които могат да се разделят, въпреки и да не желаят тъкмо това. Освен това бедните не разполагали с достатъчното запаси, с цел да търсят децата си. Най-често ще се обадят в полицията и никой няма да им обърне внимание. Защо? Началникът на ръководството е другар на Тан, а като човек на толкоз висок пост, същият отговарял само и единствено към кмета Е.Х. Кръмп. Следователно всяко едно недоволство можело не просто да се пренебрегва, само че и да бъде потулено много бързо. Една от обичаните митове е, че от време на време даже полицията ѝ пособия с някои от децата. И откакто бедните не постоянно можели да доставят нужния запас, Тан се насочила и към пандизите, както и лудниците. За жал на второто място постоянно имало най-малко една родилка, въпреки всичко да не забравяме, че не всички пазачи са изключително благи и положителни в това отношение.

Понякога даже лечебните заведения не били в сигурност, когато дошла Тан. Модерната версия на баба Яга имала доста добър проект и постоянно подкупвала лекари и медицински сестри, с цел да си избере новородено или няколко, според от реколтата. И до момента в който тя събира новата си стока, лекарите просто ще заявят, че детето е умряло и никой в никакъв случай повече няма да го потърси – проектът е повече от брилянтен. Веднъж откакто децата са при нея, Тан стартира да търси фамилии, които не могат да имат свои чеда. Пуска разгласи във вестника, а и за какво да не го направи, въпреки всичко има протекцията на всички. Добрата вест е, че обявите хващат окото на фамилии от по-заможни градове като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Някои са подготвени да платят към 5000 $, с цел да „ осиновят “  дете, като на днешната инфлация това са към 70 000  $ – при продажбата на близо 5000 деца, можете да извършите изчисленията, а и да не забравяме, че тогава парите са имали много по-висока покупателна стойност. Истината обаче е, че до момента в който дамата е хванала своята златна среда и в действителност е имала задоволително средства, тя несъмнено не може да се похвали с много съществени облаги, само че все пак не би трябвало да се изненадваме от обстоятелството, че към 500 деца умират, до момента в който са в нейни ръце. Все отново дамата не е същинска майка, а и в случай че би трябвало да бъдем почтени, въобще не ѝ подхожда обстоятелството да се занимава с тях, преди да е получила облагата си. Другият слух е, че може би ги е малтретирала, въпреки всичко не всяко дете е било на сърце. Цялата скица завършила едвам със промяната на властта.

Когато Гордън Браунинг влиза в Народното събрание, той се оказва един от доста сериозните съперници на кмета на Тенеси – господин Кръмп. Малко по-късно прави една доста бърза инспекция и открива, че изчезналите деца не са мъртви, нито отвлечени, просто са продадени. Макар и още да няма доказателства, мъжът бърза да задейства следствие и с него да постави завършек на толкоз порочните практики. Има единствено един проблем – Тан също знае, че когато  нейният човек не е на власт, незабавно ще изгуби своето въздействие, а това значи, че би трябвало да се случи нещо. И до момента в който дамата търси някакъв вид, с който ще се опита да избяга от закона, взимайки със себе си огромните и добре направени суми пари, следствието пропада – за какво?

 1024px-Tennessee_Children's_Home_Society_Memorial_Marker,_Elmwood_Cemetery,_Memphis,_2015

Тан умира от рак единствено няколко дни откакто полицията се приготви да ревизира всички нейни сметки. Това може би е било едно от най-лошите преживявания или просто може да го приемете за някаква форма на карма. Само няколко месеца по-късно,  нейният дом за деца затваря публично порти и в никакъв случай не работи още веднъж. Единствената позитивна страна – не можем да отречем, че е имало такава, е фактът, че дамата по този начин или другояче е съумяла да разпространява концепцията за осиновяване.

И още по-добрата вест е, че през днешния ден това е изцяло гратис. Днес жителите на града са издигнали паметна плоча на всички деца-жертви на отвличания, освен това осъществени най-вече от тази жена, още по-лошото е, че като човек, който не може да се оправи с това, няма по какъв начин да не открием, че и до през днешния ден тази жена се счита за  истински  дявол в своите занимания.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР