Ще отидем на избори, прекалено силна е инерцията, коментира пред

...
Ще отидем на избори, прекалено силна е инерцията, коментира пред
Коментари Харесай

Харалан Александров: Борисов вече не е препъни камък, а ключов камък за държавната постройка

Ще отидем на избори, прекомерно мощна е инерцията, разяснява пред Нова телевизия общественият антрополог Харалан Александров по отношение на опцията за сформиране на държавно управление в границите на 49-ия парламент. Той имаше поради обстоятелството, че трансформациите, които протичат след изборите, изключително в Политическа партия - Демократична България са муден развой.

 

Анализира и дали е допустимо съставянето на държавно управление и от какво зависи това, спирайки се на ролята на главните политически играчи в този развой.

 

" За разлика от други политически водачи, които се износват и изчезват, Бойко Борисов съумява още веднъж и още веднъж да се появява. Започва да наподобява съвсем като естествено събитие. Да, той е много наедрял " камък ", в който непрестанно се препъват тези, които непрекъснато се ускоряват и се блъскат в него. А що се отнася до функционалността на този " камък ", той към този момент не е препъни камък, а е основният камък по въпроса. Българската държавна сграда опира в този камък ", счита Харалан Александров.

 

„ Политиката на страха е вариация на популистката политика, само че рискова е политиката на омразата, в която живяхме близо две години. В нея главната политическа теза беше, че има яростен зложелател и би трябвало да се борим с него с цената на всичко. Мисля, че започваме постепенно да напущаме политиката на омразата, осъзнавайки какъв брой е непродуктивна, колка е разрушителна и по какъв начин блокира публичното развиване. Започва да е контрапродуктивна даже за нейните носители. И в този момент огромното предизвикателство е по какъв начин партиите, които бяха носители на тази политика, ще вземат завоя и ще стартират да заемат една по-продуктивна позиция, без това да нанесе огромни вреди на личната им еднаквост “, означи Александров.

 

Според него въпросът пред Политическа партия е по какъв начин да бъде взет завоят.

„ Не чакам държавно управление. Страхът не е у хората, той е у политиците. Политическа партия и Демократична България са уплашени и по тази причина са по-сговорчиви. Но не мисля, че вътрешната промяна се е случила “, счита анализаторът.

 

Според него доста време е пропиляно от партията на „ Промяната “ и в този момент се работи, с цел да се резервира поддръжката на електората на Политическа партия.

 

„ Това е изпитание, което изисква огромно въображение, с цел да няма вреди, тъй като електоратът на " Промяната " е доста разнороден. Част от този електорат се реалокира при „ Възраждане “, обърна внимание Харалан Александров. Според него е належащо " политическо въображение отвън революционната еуфория и възторг - който сега, в който напусна тези партии, те потънаха в дълбока меланхолия ". " Под меланхолия разбирам връзката с действителността ", уточни той.

 

Александров уточни, че се трансформира и геополитическата конюнктура. Говорейки за договорите с Европейски Съюз и НАТО, той уточни, че съгласно огромна част от българското население те са нелегитимни, тъй като са ни били наложени.

 

„ От друга страна американската политика постанова чувството за колонизация. Самите Политическа партия имат принос поради възторжения им прочит на „ Магнитски “, разяснява общественият антрополог. Според Александров, от Политическа партия са възприемали тези американски дейности, като " кораба, на чиято основна мачта те са се качили и сочат пътя към окончателния напредък ". " В момента всички сме жертви на този роман, който пусна доста дълбоки корени ", предизвести специалистът.

 

Харалан Александров не се съмнява, че всичко това се случва не без съдействието на съветската агитация, която е съумяла да трансформила естественото отвращение от съветската експанзия против Украйна във отвращение от американската надмощие, която " диктува всички решения в Бйългария, меси се в българската политика и извива ръцете на българските политици ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР