Ще отидат ли на училище учениците в тъмночервена София утре?

...
Ще отидат ли на училище учениците в тъмночервена София утре?
Коментари Харесай

Ще се ходи ли на училище в София утре? Кацаров и заместникът му с разнопосочни послания |

Ще отидат ли на учебно заведение учениците в " тъмночервена " София на следващия ден? Разнопосочни послания на министъра на опазването на здравето и заместника му внесоха неизясненост по този въпрос. Образователното министерство също няма отговор към този час.

" От на следващия ден всички възпитаници в София и в другите общини, в които заболеваемостта е над 750 на 100 хиляди души, минават на онлайн образование ", тази заран. И до момента в който това изявление бе изцяло в синхрон със в тъмночервените общини, думите на заместника му Александър Златанов напълно не споделяха същото.

" От началото на идната седмица ще вземем решение дали учениците в София да преминат на отдалечено образование ", също тази заран.

OFFNews потърси обяснение от Министерството на образованието и науката. Именно министърът на образованието проф. Николай Денков би трябвало да издаде заповедта за прекосяване към електронно образование от разстояние за учениците. Оттам обаче дават отговор следното на въпроса ни от коя дата учениците в София и останалите тъмночервени общини минават към е-обучение:

" Това ще стане ясно, когато СРЗИ ни даде публична информация за 14-дневната заболяемост в София град. Очакваме я в границите на днешния ден ".

4957 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 през последното денонощие. В тъмночервената зона с 14-дневна заболеваемост над 750/100 хиляди души са: Видин (близо 1000), Габрово (827), Кюстендил (768), Монтана (910), Перник (927), София (столица) - 812. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР