Ще осветлим всеки случай на милиционерски произвол. Платили сме много

...
Ще осветлим всеки случай на милиционерски произвол. Платили сме много
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Бойко Рашков да не лепи етикети на ДПС

Ще осветлим всеки случай на милиционерски произвол.

Платили сме доста скъпа цена за демокрацията в България и е наш дълг да я пазим. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на вътрешния министър Бойко Рашков по време на парламентарния надзор. Народните представители от Движението имат 99 въпроса към Рашков, за съответни случаи на тормоз по време на изборите през юли и ноември 2021 година

Тези документи, които господин министъра размахва тук, ние сме ги поискали 4 пъти. А той не ни ги дава и лепи етикети на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи са всички над 350 000 души, възмути се Карадайъ от внушенията на Бойко Рашков, че Движение за права и свободи е правило нарушавания по време на изборите.

Престъпленията са персонални – на жителя, а вие обявявате над 350 000 души за нарушители. Не ви прави част, засягате достолепието на хората, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Чакам тези документи от 29 юли 2021 година Аз ги очаквам, с цел да преценява дали полицейските дейностите са законни или милиционарщина, безапелационен бе Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи неведнъж се обърна към председателстващия съвещанието на Народно събрание Мирослав Иванов с зов на подсети на Рашков, че въпросите в Народното събрание ги задават народните представители, а не министрите.

Напомните на министъра, че според член 111 от Правилника за организацията и активността на Народно събрание и според Конституцията той е задължен да ни даде поисканите документи, сподели Карадайъ.

Ако ние имахме тези документи, можехме да ги адресираме до съответните органи, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР