Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще

...
Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще
Коментари Харесай

Температурите отново падат

Ще остане прохладно, въпреки че вятър ът ще отслабне и ще бъде сдържан, в Дунавската низина и западните региони от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските региони по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще застудее и оптималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в София - към 1°.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в 12 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Габрово, Ловеч, София-област, Пазарджик и Пловдив. Там ще духа мощен северозападен вятър с пориви до 22 м/с.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна и на изолирани места ще превали едва. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от северозапад. Ще застудее доста и оптималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, на 2000 метра - към минус 12°.                     

В сряда северозападният вятър ще отслабне още. Ще има променлива облачност, постоянно до слънчево. Температурите още малко ще се намалят и минималните ще са сред минус 7° и минус 2°, оптималните - най-вече сред 0° и 5°. В четвъртък вятър ът ще е сдържан. Той ще премиава от запад-югозапад, в източните региони от югозапад. Главно дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 5° и 10°. През по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, към вечерта облачността ще стартира да се усилва, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР