Ще организираме протестно шествие, за да покажем на институциите, че

...
Ще организираме протестно шествие, за да покажем на институциите, че
Коментари Харесай

Напрежение в Момчилград! Близките на зверски убитата Дамла се стягат за протест

Ще организираме протестно шествие, с цел да покажем на институциите, че Момчилград е безсънен и следи какво се случва. Искаме прокуратурата час по-скоро да внесе обвинителния акт в съда и килърът на Дамла да получи най-тежкото наказване. Това обявиха момчилградчани, които предизвикват провеждането на протестно шествие.

Припомняме, че убийството бе осъществено на 17 декември м.г. Безжизненото тяло на 7-годишната Дамла бе намерено в фамилното жилище в Момчилград от майката. Момиченцето е било удушено, а главичката му обгърната с тиксо. Дни по-късно като причинител бе арестуван 25-годишният първи братовчед на детето Мехмед Х., който направи признания пред проверяващите. В момента той се намира в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража”.

Обвинителният акт трябваше да бъде импортиран в съда до 18 април. Досъдебното произвеждане обаче още веднъж бе удължено с два месеца. Причината е в забавянето на назначената сложна експертиза, включваща ДНК и дактилоскопски разбор, трасологична и физико-химическа експертизи. Назначена е и спомагателна сложна експертиза. Това са комплицирани процедури, които лишават време. В съответния случай забавянето се дължи на заключенията по ДНК анализите, написа 24rodopi.com.

В понеделник близки на опечаленото семейство в Момчилград се събрали и решили да провеждат митинг. „ Категорични сме, ще протестираме. Нямахме подготвеност за вторник, тъй като се изисквало да внесем съобщение в Общината “, споделиха основателите.

Проверка в Общинска администрация и Полицията откри, че няма постъпило искане за осъществяване на протестно шествие в центъра на Момчилград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР