Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за

...
Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за
Коментари Харесай

ЗА НОВИ ВАГОНИ ЗА БДЖ: МС отпуска близо 32 млн. лв.

Ще одобрим близо 32 млн. лв. от централния бюджет за 76-те осъвременени пътнически вагона от " Дойче бан " за БДЖ. След години очакване страната ще обезпечи по-комфортно, по-безопасно пътешестване с предвидим график, без забавяне.

Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков на съвещание на Министерски съвет.

" До края на това държавно управление остава към седмица, Министерски съвет ще заседава два пъти в понеделник и в сряда``, сподели още Денков.

Той добави. че Министерски съвет ще утвърди и 72 млн. лв. спомагателни средства по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и за общините- за увеличение на заплати в администрацията във ведомствата, за личния състав в общинската администрация и за действия на музеите, библиотеките, галериите и читалищата.

,,Това е единствено първата част от нарастването на заплатите, което обещахме от бюджета за тази година``, съобщи още министър председателят в оставка.

Още едно от решенията, които Министерски съвет взе е за разпределяне на 15 млн. лева от бюджета на Министерството на здравеопазването за скрининг на болести, свързани с детското здраве и за репродуктивно здраве на дамите.

,,Ще приемем ред за въвеждане на синя карта за разрешителни за престояване и работа на чужденците в България и ще понижи административната тежест на всички участници ", сподели министър председателят в оставка акад. Николай Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР