Ще обяснява на обществото какво е ДСТова, което се видя

...
Ще обяснява на обществото какво е ДСТова, което се видя
Коментари Харесай

Терзиев за ДС: Трябва да се знае, че не всички там са били мракобесни. Те са защитавали държавата, като моите родители -

Ще изяснява на обществото какво е Държавна сигурност

„ Това, което се видя в действителност е какъв брой доста има какво да приказваме по тази тематика, с цел да имат хората по- положително схващане какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били идентични, не всяка конструкция е била мракобесна “. Това споделя в изявление за " Дойче веле " претендентът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Той настойчиво се пробва да убеди журналиста, че не всяка конструкция в Държавна сигурност се е занимавала с доносничество и мръсни поръчки, експорт на каптагон и всевъзможни други неща, които, по думите му, обществото през днешния ден поставя под един знаменател.

„ И, че доста от хората, които са работели в тези структури като моите родители, в действителност всяка една страна от Бангладеш и Бурунди до най-развитите имат такива структури и те се грижат за ползите на страната по друг метод “, оправдава фамилната си обязаност с Държавна сигурност претендентът на главните борци за лустрация.

Припомняме в действителност кои са неговите родственици и къде са работили - татко му Александър Терзиев е бил офицер от Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Дядо му Васил Терзиев, на който е кръстен, е бил партизанин, а след това - военачалник от Държавна сигурност и дълготраен шеф на нейното Трето ръководство (военно контраразузнаване), а чичо му Павел Терзиев е офицер от VI ръководство на Държавна сигурност. Братът на дядо му - Тодор Терзиев, е шеф на IV ръководство на Държавна сигурност (научно-техническо направление).

Майката на Терзиев - Иглика Вельова е офицер от Първо главно управление (на ДС) в аналитичния център, в който постъпва секретна информация. А дядо му по тази линия е работил в Министерство на вътрешните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР