Ще обучим полицаите какво да правят при нападения на граждани

...
Ще обучим полицаите какво да правят при нападения на граждани
Коментари Харесай

Валентин Радев: Никой не трябва да си позволява да посяга на полицаи, лекари и учители

Ще обучим служителите на реда какво да вършат при набези на жители и до каква степен стигат техните пълномощия в такива случаи. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила по време на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи.

Министърът изясни, че нападенията над служители на реда зачестяват. От началото на годината има растеж на нападенията над служители на реда. Отчетлив образец е Бургас, където има най-вече такива случаи. Както и в Плевенско.

Процес с посягане над длъжностни лица важи изключително за полицията, само че и освен за нея. Това не е добра процедура, тъй като стартира да се протяга ръка и на учители, и на лекари и така нататък Тенденцията е обща. Това, което можем да създадем, е да обучим служителите на реда по какъв начин да употребяват оръжие в такива случаи, с цел да е ясно до каква степен стигат пълномощията им, сподели Радев.

Той заяви, че през 2016 година случаите с нахлуване над служители на реда са 284, а единствено за първите шест месеца на 2017 година – 176, което съставлява растеж с 27%. Започваме да работим по това да създадем всичко допустимо да спрем тази наклонност, изясни той.

Въпросът с дефицит на хора в пожарната не е от през днешния ден, разяснява вътрешният министър Валентин Радев писмо до президента от пожарникарски профсъюз. Няма по какъв начин сега да бъдат назначени още хора. За да станат обаче по трима в екип се постанова да има прегрупиране. А с новите пожарни коли ще стигат по-бързо до адресите, сподели Радев.

Започва подготовката на зимния сезон от позиция на сигурността, през декември ще има среща с посланици на разнообразни страни, сподели Радев. В зимните курорти ще се търси партньорство с частните охранители.

Министерство на вътрешните работи регистрира повече починали при пожари в последните години. Растежът е с към 10 на 100 в последните години. Причината е погрешно боравене с открит огън. Голяма част от пожарите са в жилищни здания. Министерство на вътрешните работи стартира акция, в границите на която ще се ревизира къде в блоковете има пожарогасители.

Запазва се ниското равнище на контрабанда на цигари и алкохол. От януари до в този момент са хванати над 22 милиона цигари и към 50 тона тютюн. От началото на годината са станали близо 5000 произшествия, над 6000 души са ранени и близо 500 починали. Най-много са злополуките в София, Варна и Пловдив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР