Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за

...
Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за
Коментари Харесай

Манолова ще обжалва ръчното броене на разписките от вота

Ще апелираме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за ръчно преброяване на разписките от машинното гласоподаване. С решение на ЦИК, подкрепено от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, се връща броенето на гласовете от членовете на СИК, макар че се гласоподава с машини, т.е. връща се кражбата на избор. Тези четири партии сложиха кръст на Изборния кодекс и на машинното гласоподаване, което се обезсмисля, в случай че някой ще брои разписките и ще дефинира коя партия какъв брой гласове е получила.

Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова във видео онлайн във Facebook по отношение на решението на ЦИК, взето през днешния ден, с което членовете на СИК ще броят разписките с гласове от машините на идните избори.

" ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ посегнаха на честността на изборите и безпристрастното отчитане на машинното гласоподаване. Ще се противопоставим на всяка партия, която се пробва да посегне върху честността на изборите, без значение дали се дефинира като такава на статуквото или на смяната ", съобщи Манолова.

По думите й болшинството в ЦИК пренаписва Изборния кодекс в полза на крадците на гласове, които изопачаваха с години изборните резултати. " Затова ли се похарчиха милиони левове за машини? В обясненията на вносителите на това решение няма никакви рационални причини. Правят го без претекстове ", сподели тя и уточни, че срещу решението са дали своят вот само представителите на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ и „ Демократична България “.

Манолова подчерта, че в Изборния кодекс ясно написа, че при машинното гласоподаване се ревизира броят разписки. " Плюсът на машинното гласоподаване беше, че не се даваше опция да пипа човешка ръка, да се броят гласове и протоколите да са преработени, задрасквани, с изопачени данни и кражба на гласове. Многократно сме показвали по какъв начин наподобява протокол от машината и протокол, написан на ръка ", добави тя. 

Мая Манолова напомни, че в многочислените обжалвания на изборни резултати, в това число на изборите в София, се е видяло, че членовете на секционните комисии си пишат каквито желаят протоколи, които нямат връзка с гласуването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР