Ще обжалваме пред Върховния административен съд и пред Комисията за

...
Ще обжалваме пред Върховния административен съд и пред Комисията за
Коментари Харесай

Мая Манолова праща заповедта за зеления сертификат на съд

Ще апелираме пред Върховния административен съд и пред Комисията за отбрана от дискриминация новата заповед за наложителен зелен документ за действия на закрито. Изискванията в тази заповед са невъзможни за осъществяване и тя е неизпълнима. Това съобщи ръководителят на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова пред медиите през днешния ден по отношение на заповедта за наложителен " зелен документ " на закрито, която влиза в действие от на следващия ден.

Настояваме служебният министър на опазването на здравето да анулира заповедта, защото е незаконосъобразна. При 20% имунизирано население тази заповед ще бъде неработеща, добави Манолова.

Тя беше безапелационна, че заповедта е несправедлива по отношение на българските жители и компании.

Не е ясно за какво съществуването на антитела или на клетъчен имунитет не е съображение за издаване на зелен документ. Не е ясно за какво хората, които не могат да се имунизират по здравословни аргументи, не са изключени от обсега на заповедта. Ваксинираните също могат да се заразят и да заразяват други лица, сподели Манолова и добави, че стотици хора, лежали в лечебни заведения, както и такива с доста над нормата антитела, не могат да си извадят зелен документ през системата.

Политическият водач акцентира, че " Изправи се.БГ " нападна самата администрация на зеления документ, защото данните за пациентите в системата не дават отговор на действителния им статус по отношение на COVID-19.

PCR-тестове, количество антитела, лекуване в болница, регистрация в РЗИ не се отразяват в системата и основават за хората чувство, че тя е с погрешни данни, разяснява още Мая Манолова.

Ваксините са безвъзмездни, само че тестванията не са и това мощно би лимитирало полагането на труд за доста българи в разнообразни браншове. Заповедта опонира на съществени цивилен права, заложени в българската Конституция, в това число лимитира правото на свободно придвижване, добави Манолова.

Тя изясни, че заповедта опонира и на текстовете в Наказателния кодекс. Например, липсва формулировка за " изключително тежки нарушавания ".

Това постанова в допълнение пояснение и разнопосочно използване на тези текстове в заповедта, сподели Манолова.

Заповедта няма по какъв начин да реализира ограничение на болестта. Напротив, ще сътвори в допълнение разделяне и напрежение в обществото, безапелационна беше тя.

ГЕРБ са последните, които имат моралното право да приказват. Ние не сме не запомнили умиращите пред лечебни заведения хора и неналичието на осведомителна акция за имунизиране по време на ръководството им. Да не използваме обстановката за политически и партийни дивиденти, дано да помислим за хората и бизнеса, сподели още Манолова и добави, че имунизацията е провалена още в самото ѝ начало от несъответстващото държание на държавното управление на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР