Ще ни засегнат, но това няма да е голям проблем,

...
Ще ни засегнат, но това няма да е голям проблем,
Коментари Харесай

Huawei чакала проблемите със Запада от 10 години

Ще ни обиден, само че това няма да е огромен проблем, споделя създателят Рен Женфей

Рен Женфей разказва антагонизма към Huawei в Съединени американски щати като звук, провокиран от малко на брой политици (снимка: Huawei/Twitter)

Вратите за Huawei като че ли се затварят в Съединени американски щати, отчасти в Европа и на други места по света, само че създателят на китайската компания Рен Женфей не е изключително обезпокоен. Говорейки пред кореспонденти за повторно тази седмица, 74-годишният предприемач съобщи, че Huawei е очаквала възходящите съмнения по отношение на сигурността на нейното телеком съоръжение.

„ Очаквахме преди повече от десетилетие, че можем да се сблъскаме с такива проблеми, каквито виждаме през днешния ден, и се подготвяхме за тях “, сподели Женфей на брифинг в централата на компанията в Шънджън в четвъртък, представен от South China Morning Post. „ Тези проблеми ще ни обиден, само че въздействието им няма да бъде доста огромно и няма да е главен проблем “.

Huawei е изправена пред възходящ напън от западните страни, изключително Съединени американски щати, където някои политици считат компанията за ръка на китайското държавно управление. Главният финансов шеф на Huawei, Менг Ванджоу, която е щерка на Рен Женфей, бе задържана в Канада и е изправена пред опасността от екстрадиция в Съединени американски щати с обвинявания в машинация.
още по тематиката
Рен рядко дава изявленията, а втората му среща с кореспонденти тази седмица е част от ПР акция на софтуерния колос, която цели да успокои 180-те хиляди чиновници и клиентите на компанията.

Държави като Англия, Германия, Австралия, Нова Зеландия и Канада към този момент не разрешиха или преразглеждат решенията си за потребление на съоръжение на Huawei в техните телекомуникационни мрежи.

Но Рен споделя, че не се тормози, тъй като алтернативата на покупките от Huawei е да се построяват доста скъпи мрежи. „ Нашите артикули са доста по-добри от тези на съперниците и [клиентите] имат всички учредения да купуват нашите [продукти] “.

Рен Женфей разказва антагонизма към Huawei в Съединени американски щати като звук, провокиран от малцинство от политици. Според него, тези настроения не са представителни за необятното американско общество.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР