Ще навлезем в период, който ще бъде поредица от ужасни

...
Ще навлезем в период, който ще бъде поредица от ужасни
Коментари Харесай

Христо Грозев очаква още руски изстрели Навални за шантаж на Запада

" Ще навлезем в интервал, който ще бъде поредност от ужасни драми. " Очакванията са на проверяващия публицист Христо Грозев от интервю за писателя в заточение Михаил Зигар малко преди погребението през вчерашния ден на съветския опозиционер Алексей Навални.

Христо Грозев счита обаче, че убийствата в Русия на и режима му може да продължат . Навални може и да не е последната цел на Владимир Путин, а допустима мотивация е да потвърди на Запада, че Русия към този момент няма червени линии.

Източник от службите, употребен от Христо Грозев, му е загатнал, че гибелта на Алексей може и . " Не желая да върша прогнози, само че в действителност се опасявам, че мотивацията на Путин беше това ликвидиране да потвърди на Запада, че към този момент няма червени линии, и по този метод да принуди западните страни да договарят с Украйна съгласно личните му условия . "

Вероятно Путин държи в ръцете си доста сигнални изстрели - както във филмите със заложници, където мафията стартира да ги избива един по един, преди да им се дадат 10 милиона в куфари. Путин ще даде още сигнали на Запада, че " в случай че не сте подготвени да преговаряте, ще стане още по-лошо " .

По-добре е да сме готови за най-лошия сюжет и да се направи всичко, с цел да се предотврати това, и, показва Христо Грозев: " Да не се носят розови очила. "

Христо Грозев не приказва непосредствено за опциите да се реализира този развой на изнудване - дали става въпрос за убийства на вътрешната съветска съпротива, или пък за убийства зад граница , каквито към този момент не един път са осъществявани от съветските служби. Казва обаче, че към този момент е построено ново и по-младо потомство сътрудници, набор 93 - 98 , подготвени особено да работят в чужбина.
 Znak: 9 знакови отровителства на Кремъл през този век
Znak: 9 знакови отровителства на Кремъл през този век

Само въпросът Скрипал е разследван съществено...

За договарянията за размяната на Навални за офицера от ФСБ Красиков

Христо Грозев авансово се извинява, че няма да разкрие всички елементи и ще бъде обран, само че това е стимулирано от незавършеността на процеса. А и има и други политически пандизчии, по чиято орис ще продължи да се работи. Казва обаче, че по размяната са почнали да работят след началото на войната , тъй като точно тогава е станало ясно, че всички червени линии от страна на съветските управляващи към този момент са преминати и няма политическа и репутационна цена за режима на Путин , която да не са подготвени да платят. Следователно и към този момент няма нещо, което както преди да сдържа Путин да докара до свършек опита за ликвидиране на Алексей. На второ място, с цел да стане Алексей Навални най-шумният и забележим съперник на войната и тя да бъде прекъсната допустимо най-скоро, той е трябвало да бъде на независимост, а не в пандиза. И макар че никой от екипа му не го е попитал, са взели решение, че моралната математика, която му наложила да се върне в Русия преди началото на войната, към този момент се е трансформирала .

А през цялото време е било ясно , които са в пандиза в цивилизования свят - Вадим Красиков.  От опита му в следствията на дейностите на ФСБ, Христо Грозев споделя, че такива задания в чужбина, като на Красиков, се слагат на към този момент заслужили сътрудници . Дава и  - хората, които са изпратени във Англия, са към този момент герои за съветските служби. А на героите на Русия управляващите разпореждат показни и алегорични акции , не като някакво обвързване, а като привилегия .

Убийството на чеченец, наименуван от Путин " терорист ", в центъра на Берлин не е задача, а привилегия. А и в никакъв случай до този миг съветският президент не е бил толкоз зает да оправдава убийството и то на емигрант обществено и намерено, проучва Христо Грозев. Това значи, че Красиков е доста значим на Владимир Путин, както и че не е елементарен офицер от ФСБ.
 Русия се канела да замени Навални за Вадим Красиков?
Русия се канела да замени Навални за Вадим Красиков?

Руският опозиционер бил на косъм от освобождение при замяна на пандизчии

В процеса по договаряне на размяната е изработен лист с съветски сътрудници, които се намират в затвори в Америка, Европа, Полша, Норвегия, даже и в Бразилия , и които могат да бъдат включени в един подобен продан. Преговорите са почнали първо на база западните страни, защото и американците в съветски затвори не са малко. Христо Грозев регистрира и  малко след началото на съветската инвазия в Украйна. Разказва и че оптимизмът е бил висок до... деня на убийството на Навални.

Христо Грозев счита, че Путин е знаел за проекта за замяна - детайлностите евентуално са му били разказани от Роман Абрамович , който е работил като договарящ. Сигурен е обаче, че Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, е бил наясно още преди година.

Грозев споделя и че когато гледал , към този момент бил уверен в това, че Путин е осведомен за хода на договарянията - в изявлението съветският президент се обръща непосредствено към американците, които в действителност счита за притежатели на Германия, и показва своето неодобрение. В думите му за васалите и размяната на Еван Гершкович и Красиков, само че без да посочва Навални, проличава възмущението на Путин от предлагането за Навални . Но Западът не се отклонява и остава на позицията си, заключава Христо Грозев.
 Русия не изключва да замени американския публицист Гершкович
Русия не изключва да замени американския публицист Гершкович

Москва желае в подмяна Германия да освободи Вадим Красиков

Разследва ли се гибелта на Алексей Навални

След гибелта му, Христо Грозев удостовери, че дружно с " Фонда за следствие на корупцията ", учреден от Навални, работят по следствие на събитията към гибелта на политика в наказателна колония в отдалечен Сибир.

Когато преди четири години чиновници на ФСБ се пробваха да отровят Алексей Навални, проверяващият публицист от Bellingcat Христо Грозев дружно със екипа на ФБК съумяха да ги проследят и открият. Сега, по думите на Грозев, съветските управляващите се крият доста повече от преди , на първо място научавайки се по какъв начин да прикриват следите си точно от предходните им следствия. Въпреки това журналистът е уверен, че те, управляващите и службите в Русия, не престават да вършат неточности . А самото държание на управляващите в последните две седмици демонстрира, че имат какво да крият и демонстрират боязън и безпокойствие. " Мисля, че скоро ще открием повода за този боязън. "

На този стадий е невероятно да се направи умозаключение за закононарушение въз основа на непълните данни, само че с ангажимента, че изводът му е аналитеч, Христо Грозев декларира, че случилото е несъмнено е конвенционален " Новичок ". Иначе убийството с Новичок от преди четири години остава незавършено, а в него е вложено доста, и старания, и средства.

47-годишният Навални на 16 февруари. Кремъл отхвърли съветската страна да е забъркана в гибелта му. Смъртният акт на Навални гласи, че той е  

Смъртта на опозициония деятел и политик пристигна. 
 Преговаря ли се за замяна и на съветски опозиционери, гниещи в пандизите?
Преговаря ли се за замяна и на съветски опозиционери, гниещи в пандизите?

Wall Street Journal разгласява публикация, озаглавена " Путин желае своя палач назад "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР