Ще настояваме в следващите три години възнагражденията на всички служители

...
Ще настояваме в следващите три години възнагражденията на всички служители
Коментари Харесай

КНСБ иска поне 10% ежегоден ръст на заплатите в столичния транспорт

Ще настояваме в идващите три години възнагражденията на всички чиновници от системата на градския превоз да нарастват с по 10 % на година.
Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров преди да влезе на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Председателят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова и Димитър Манолов, ръководителят на КТ " Подкрепа " и шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов също участват на договарянията в постройката на общината, съобщи БГНЕС. 
Пламен Димитров даде образец по какъв начин обстановката доста се е подобрила по повод заплащането на учителите, чиито хонорари бяха увеличени поетапно. Според него на това се дължи нарасналият брой на студентите в педагогичен специалности, и той е безапелационен, че сходни стъпки ще стабилизират и подмладят състава на четирите транспортни сдружения.
Той добави, че е значимо да има визия за развиването на четирите транспортни сдружения и поетапното, само че постоянно повишение на приходите на чиновниците в тях.
„ Нашето предложение е да реализираме съглашение с кмета и общинския съвет да поемат явен ангажимент, че най-малко през идващите 3 години възнагражденията на чиновниците в четирите транспортни сдружения ще нарастват с не по-малко от 10% “, съобщи Димитров.
Колегата му от КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов сподели, че ще слагат въпроса за нощния превоз в София.
„ Трябва да се разберем за чудовищните разноски, които се вършат там и които нямат нищо общо с приходите от него “, акцентира президентът на синдиката и добави, че тази история му припомня за Мария Антоанета, която споделила, че като няма самун - да се ядат пасти.
„ Всичко е за сметка на хората, които ги карат празни през нощта “, акцентира още Манолов и добави, че по време на срещата ще начертаят пътя, по който ще се движи нарастването на заплатите им, както и опцията, водачи, които не са от София да могат да употребяват общежития и контролиране на изключителния труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР