Ще настояваме служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата,

...
Ще настояваме служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата,
Коментари Харесай

Гьоков: Служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата

Ще настояваме служебното държавно управление да внесе базов бюджет на страната , в който да създадем нашите оферти. Не е добра вест, че служебният кабинет няма да внесе проектобюджет, тъй като със остарелия ще би трябвало да се замразят или понижат обществените заплащания. 

Това сподели пред някогашният обществен министър Георги Гьоков, който е сегашен народен представител от Българска социалистическа партия.

" Предвидихме го, по тази причина поискахме чуване на финансовия министър. Пенсионната ни система е солидарна, всичко е разчетено и обезпечено ", увери Гьоков. 

По думите му са импортирани промени в Кодекса на труда, посредством които минималната заплата да стане 50% от междинната.

" Трудно ще се оправи със съставянето на държавно управление този парламент. Затова е редно служебният кабинет да внесе бюджет. В остарелия може да се внесат козметични корекции, само че това не взема решение проблемите. При създалите се условия във времена на рецесия и сериозна инфлация, няма по какъв начин да работим с бюджет от миналата година ", разяснява той. 

Според него от Българска социалистическа партия желаят да се открият справедливи критерии за повишаване на минималната заплата.

" Искаме заледяване на цените на стоките от първа нужда и таван на цените. Също и увеличение на приходите и поддръжка за бизнеса ", акцентира Гьоков.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР