Ще настояваме да бъде приет пакет от 14 мерки, които

...
Ще настояваме да бъде приет пакет от 14 мерки, които
Коментари Харесай

ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20% на 9%

Ще настояваме да бъде признат пакет от 14 ограничения, които целят да подкрепят бизнеса и да се усилят приходите на най-засегнатите от инфлацията хора, уточни Сабрутев
„ Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на полутечен газ от Съединени американски щати, както и с ограниченията, които ще предприеме държавното управление – цената на парното най-малко да се задържи, а даже и да спадне “. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси от „ Продължаваме промяната “ Венко Сабрутев.

По думите му от Политическа партия оферират понижаване на Данък добавена стойност ставката на парното от 20 на 9 %.

„ Това ще понижи цената за крайните консуматори с 11 %. 55 на 100 от това, което образува цената на парното е природният газ. Както знаете министър председателят контракти два танкера със синьо гориво на цена под тази на „ Газпром “, които би трябвало да покрият потреблението за идващите два месеца. Беше контрактувано и пускане на средносрочни и дълготрайни контракти за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на фрапантно по-ниски цени – 25 лв. на мегаватчас “, уточни той.

„ От „ Продължаваме промяната “ ще настояваме да бъде признат пакет от 14 ограничения, които целят да подкрепят бизнеса и да се усилят приходите на най-засегнатите от инфлацията хора. Мерките са ориентирани към трите съществени фактора, увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за повдигане на приходите, защото най-хубавата антиинфлационна мярка е тази “, безапелационен е Сабрутев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР