Ще настоявам след 31 май програмата за подпомагане на хотелиери,

...
Ще настоявам след 31 май програмата за подпомагане на хотелиери,
Коментари Харесай

Министърът на туризма: След 31 май украинските бежанци трябва да работят и да си плащат наем |

Ще упорствам след 31 май програмата за подкрепяне на хотелиери, приютили украински бежанци, да завърши. Ние проявихме човечност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е належащо те към този момент да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да заплащат наем, да живеят по този начин, както всички останали хора. 

Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по Българска национална телевизия. Държавата ще спомага за специфични групи за децата, с цел да има къде да бъдат оставени, до момента в който родителите им работят, добави той. 

От диалозите с 6000 души, 90% желаят незабавно да стартират работа в бранш хотелиерство и ресторантьорство, сподели още Проданов.

По думите му през вчерашния ден са изплатени парите на всички хотелиери по декларирания график. Той посочи, че от 1 до 5 март е кандидатстването в системата СУНИ за перода от началото на войната до 31 март. От 1 до 5 май се кандидатства за интервала от 1 до 31 април, а от 1 до 5 юни ще се кандидатства за периода до края на май. След това е належащо към 10 дни информацията да бъде тествана, с цел да бъде изплатено дължимото. 

Министърът на туризма сподели, че към 3000 са случаите, в които едно лице попада в регистрациите на два хотела по едно и също време. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР