ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да приеме

...
ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да приеме
Коментари Харесай

Вигенин: БСП ще настоява НС да увеличи минималната заплата на 850 лв. преди разпускането си


ще упорства преди разпускането на 48-ото Народно събрание то да одобри дефинитивно измененията в Кодекса на труда, предвиждащи увеличение на минималната работна заплата на 850 лв.. Това съобщи заместник-председателят на и заместник-председател на Народното събрание на пресконференцияв Ямбол, оповестяват от пресцентъра на левицата.

По думите му това е изключително значимо, защото не е известно дали и по кое време ще може да се образува ново държавно управление след идните избори.

„ Може да се окаже, че бюджет за 2023 година няма да има още половин година. Това значи, че нашето предложение за минималната работна заплата става още по-актуално. За да подсигуряваме, че хората с ниски приходи ще могат най-малко отчасти да посрещнат идващите месеци “, добави той.

Вигенин акцентира също, че по предложение на това Народно заседание е приело две значими за младите фамилии решения – помощ от 300 лева за всяко дете от 1-ви до 4-ти клас за началото на образователната година, а през предходната седмица и решението учебниците за всички възпитаници да станат безвъзмездни.

Като последваща стъпка той очерта нуждата да се извърши обзор на наличието на учебниците и прекосяване към система на един учебник по един предмет. „ Децата би трябвало да бъдат възпитаване в обич към родината и към великите български персони, а това сега не е по този начин “, акцентира той.

Що се отнася до законопроекта за промени в Наказателно-процесуален кодекс, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор, Вигенин изясни процедурата по приемане и акцентира, че в случай че четвъртък е последният ден за работа на Народното събрание, няма да има софтуерно време за приемането му и на второ четене.

По думите му рационалният метод е идващото постоянно Народно заседание да се заеме с този законопроект в първите дни на своята работа. поддържа законопроекта и ще продължи дейната си работа до окончателното му приемане, посочи националният представител от левицата.

Социалистът разяснява и идния конгрес на, като акцентира, че не е очакван избор на нов ръководител на партията, такава процедура не съществува в Устава. „ Ще обсъдим главните насоки за подготовка на новата стратегия на, идея за промени в Устава и организационна промяна, като двата документа ще бъдат необятно дискутирани в партията в идната година. Ще приемем и отчет за подготовката на за идните наесен локални избори “, посочи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР