Ще направя всичко по силите си, за да изпълня доверието

...
Ще направя всичко по силите си, за да изпълня доверието
Коментари Харесай

Нинова към социалистите: Шапка ви свалям

Ще направя всичко по силите си, с цел да извърша доверието на социалистите с почтени, открити и поредни политики за преобразяване на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в политическия си отчет пред 50-ия юбилеен конгрес на партията, съобщи

Според нея няма и не трябва да има борба сред поколенията.

"Опитът, концепциите и позициите на всички тях, имат място в нашата партия. Те са благосъстоянието на партията.

Въведохме мандатност на ръководителя - до два мандата на този пост. Българска социалистическа партия е единствената сигурно нелидерска партия в днешна България.

Подобно ограничаване на мандатите е немислимо и невероятно при никой от нашите политически съперници, макар че не престават да внушенията, че директният избор трансформира Българска социалистическа партия в лидерска партия.

Казват го хора, които са подготвени да трансформират Конституцията, с цел да останат още малко на власт. Никога не биха създали това, което вършим ние - ограничаване на мандатите на ръководителя, директен избор.

Проведохме за пръв път в 130-годишната ни история директен избор на ръководител ", сподели още Нинова.

Според нея той е посочил, че партията е била узряла. "Очаквали сте, желали сте този избор ", сподели още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че интензивността е схваща на пух и прахуляк всички обидни приказки за фалшификации и операции на изборите. "Второ от директния избор - Българска социалистическа партия показахме най-висока организационна и институционална просвета.

Шапка ви смъквам. Макар и това да ни се случваше за пръв път, без доскорошен опит, вие проведохте чисти, транспарантни и подредени като аптека избори ", посочи още Нинова.

"С този избор се наредихме до прогресивните леви партии в Испания, Франция, Германия, Англия. Доказахме, че сме съвременна европейска и демократична партия.

Благодаря на партийните членове, на покровителите и на уредниците. Благодаря на ЕМил Войнов и на централнатка комисия за осъществяване на избора.

Прекият избор и директната народна власт следва да се развиват и посредством допитвания до социалистите по стратегически въпроси. Въпреки скептицизма, се видя, че директната народна власт активизира партията.

Даде силата на хората да вземат решение по отношение на своята съвест, своето мнение и своята позиция.

В момента, когато хората по улиците желаят техния глас да бъде чут, да вземат участие във вземането на решение, ние показхме на процедура по какъв начин става това. Как народът взема решение ", акцентира още Нинова.

"Благодаря ви за огромното доверие, с което ме избрахте. Приемем го като голяма отговорност. Ще направя всичко по силите си, с цел да извърша това доверие с почтени, открити, и поредни политики за преобразяване на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България.

Третият извод от директния избор е вие скъпи социалисти, не избрахте човек, избрахте политиката, избрахте курса на партията, а той е непорочност на концепциите, непоквареност на хората, поредност в дейностите за промяна на модела на ръководство и налагане на лява опция.

Това избраха българските социалисти ", акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР