Ще направя питане до прокуратурата по действащи сигнали и производства

...
Ще направя питане до прокуратурата по действащи сигнали и производства
Коментари Харесай

Пеевски пита прокуратурата: Къде потъна Пътя на Копринката?



Ще направя запитване до прокуратурата по настоящи сигнали и производства какво се е случило до този миг.

Това оповести ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание във връзка осветляването на " касиерите на „ Дондуков ” 2 ".

Сигналите са импортирани - ние ще внесем запитване до каква степен е стигнала работата по тях и дали са скрити, покрити или заровени някъде, посочи Пеевски.

„ Тези лица са известни на обществото, съгласно мен ще стават още по-известни. Надявам се да има свободни медии в България и истината да излезе нескрито. Аз желая да има светлина! ”, безапелационен бе националният представител от Движение за права и свободи.

Антикорупционният фонд, в случай че ще работи - за какво толкоз години не свърши нещо и не проверява тези касиери, попита още Пеевски. И добави: „ Най-интересното е, че започнаха към този момент да ги пазят, да се трият материали по уеб страниците ”.

Преди два дни Пеевски насочи вниманието на всички към президентството, казвайки, че " има тъмна институция, цялостна с кеш, която сега желае да си сътвори политически план въз основата на разграбването две години на страната - едноличното диктаторско ръководство на цирковото куче на Корнелия Нинова ".

Пеевски изиска информация какво се случва с следствията, свързани с президента.

„ Да сте чули нещо за тях? Може би би трябвало да забележим в какви връзки е той с основния прокурор. Да не би да има каузи „ на трупчета ”? Какво се случи със записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е прикрито? От Гешев, от настоящия основен прокурор или някой различен? ”, попита Делян Пеевски.

По думите му Радев „ сега си прави партия ”. „ Според мен е събрал задоволително средства от двете години. Корупционният кръг към него е колосален ”, каза още Пеевски, като попита:

„ Къде потъна „ Пътя на Копринката ”?, „ Къде потъна Сотир Ушев? ”, „ Кой е касиерът? ”.

Това са доста въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се след като създадем новия закон за правосъдната власт ще има прокуратура, ще има служби и следствия. Защото това е невероятно - едни хора с парите, които събраха за две години, да си вършат партия, настоя ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. И отсече:

" Президентът би трябвало да спре да тъне в комфорт, би трябвало да излезе и да отговори. За мен прожекторът би трябвало да свети към Президентството - една тъмна институция, цялостна с доста кеш! ".

Пеевски направи и още една крачка. Обърна се с апел към медиите. Надявам се да не потулвате касиерите, тъй като занапред ще има вести за касиерите и ще питаме какво се случва с тях, безапелационен бе ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР