Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде

...
Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде
Коментари Харесай

Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!


Ще създадем всичко допустимо визитата на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„ Има един факт – когато папата отива в една страна, целият свят се концентрира в тази страна, с цел да види за какво тъкмо там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той демонстрира приемливост към вероизповеданията и образец “, съобщи Борисов.

Той напомни подписването на контракта за добросъседство със Северна Македония, съглашението за името на Северна Македония с Гърция и даването на опцията югозападната ни съседка да влезе в Европейски Съюз и НАТО.

„ Сиреч, тези старания, които поставих персонално аз – да не звучи като фукане, бяха оценени от папата с този жест да пристигна освен в София, само че и в страната, с цел да види по какъв начин са устроени нашите градове и църкви. Което демонстрира приемливост във вероизповеданията. Българите сме извънредно търпелив народ и образец в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, под дърво и камък. Така че и президентът Радев, и аз ще създадем всичко належащо това посещаване да бъде една добра реклама за България “, акцентира Борисов, представен от „ Фокус “.

„ Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още един път се оправдавам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той одобри – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България “, уточни министър председателят.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „ Мисля, че не е значимо аз какво ще му кажа, значимо е наличието му в България. Важно е той в своето послание към света какво ще каже. Така че да не се вършим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските жители да го видят, да го пипнат. Това е извънредно прекрасен жест към светите братя Кирил и Методий “, сподели министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР