Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем

...
Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем
Коментари Харесай

Eкатерина Захариева: Ще внесем правителство в НС, дори да е на малцинството

Ще създадем всичко допустимо да има кабинет и ще внесем план за държавно управление в Народното събрание. Това сподели по bTV Екатерина Захариева от ГЕР.

Никакви имена няма да ви кажа, не стои това на дневен ред, сподели Захариева. Но изясни, че от ГЕРБ ще приказват с всички партии. Надяват се на устойчиво държавно управление, подкрепено от необятен кръг. Ако би трябвало обаче, ще внесат кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде гласуван, само че може и да ни изненадат, изясни Захариева.

„ Демократична България “, не от „ Възраждане “, сподели още тя. Обяснението за това очакване е неколкократните идентични решения на ГЕРБ и Демократична България. По думите й Захариева е уверена, че от „ Възраждане “ няма да поддържат ГЕРБ, а тя персонално и не предпочитала.

Според нея Шенген би трябвало да е обща цел на всички партии. Трябва да се обединим, с цел да убедим и Нидерландия, и Австрия, сподели Захариева във връзка решението на двете страни да не поддържат България на 8 декември, когато се чака Европейски Съюз да гласоподава.

В петък президентът Румен Радев публично разгласи по кое време тъкмо ще даде първия мандат за сформиране на кабинет. Той  уточни, че това ще е в понеделник. По конституция първият мандат се дава на претендента за министър председател посочен от най-голямата парламентарна мощ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР