Ще направим плавен преход към следващото правителство. Това заяви премиерът

...
Ще направим плавен преход към следващото правителство. Това заяви премиерът
Коментари Харесай

Какво свърши правителството на сглобката - Денков направи отчет

Ще създадем равномерен преход към идващото държавно управление. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

Денков благодари на министрите в оставка, че в този ексклузивен 10-ти месец са съумели да запазят темпото и да вземат значими решения, от които имат потребност хората и бизнеса.

" Държавата продължи да работи с естествени темпове, без значение от внезапно усложнената и към този момент предизборна конюнктура ", сподели министър председателят в оставка и изброи част от резултатите от този спомагателен 10-и месец на постоянното държавно управление:
Вече пътуваме свободно по въздух и вода в Шенгенското пространство. При политическа стабилизация ще има решения и за сухопътните граници в Шенген до края на годината;Новият план за Закона за правосъдната власт към този момент е на публично обсъждане;Пациентите към този момент могат да получат гратис лекарството на най-ниската цена във всяка една от 50-те групи за сърдечносъдови болести, останалите медикаменти се заплащат доста по-малко, в сравнение с досега;Министерството на районното развиване и благоустройство подписа 642 съглашения със 162 общини за планиране, строителство и главен ремонт на общински обекти на обща стойност над 1.7 милиарда лева.; Днес държавното управление ще утвърди ограничения за превъзмогване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 млн. лева Повишават се заплатите за всички равнища като се понижава доста разликата сред съществуващите действителни минимални и максимални размери на заплатите - от съвсем 5 пъти, каквато е разликата сега до към 2,5 пъти. В същото време междинната заплата във всички администрации и по всички равнища се покачва. Новите размери на самостоятелните съществени месечни заплати се дефинират, считано от 1 януари 2024 г.;Над 46 хиляди дребни и междинни аграрни стопани получиха 154 млн. лева.по схемата за подкрепяне за 2023 година, с 50% повече от акцията за предната 2022 година;Русенският университет " Ангел Кънчев " ще има своя конструкция в Тараклия откакто подписахме съглашение с държавното управление на Молдова. За първи път отделение на българско висше учебно заведение измежду историческата ни общественост в Молдова; Министерството на младежта и спорта сполучливо осъществя програмата за спортна инфраструктура, подписа контракти за близо 10 млн. лева за над 20 обекта, измежду които за ремонт на три стадиона в страната, за лекоатлетически писти, за създаване на спортни площадки, зали и игрища; Одобрихме законопроект за допълнение и изменение на Закона за културното завещание, с цел да може страната да обезпечи нужната протекция на обектите, които са културни ценности; Отпуснахме 3,5 млн. лева за доизграждане на храм " Св. Великомъченик Архидякон Стефан " в Южния парк в София; Подпомогнахме българските общности в чужбина като отпуснахме общо 2 млн. лева за православни храмове в Щутгарт и в Лондон; Днес ще гласуваме още 450 хиляди лева за три храма в София и в Севлиево. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР