Ще направим опит да съберем отново коалицията, ако получим третия

...
Ще направим опит да съберем отново коалицията, ако получим третия
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Ще направим опит пак да съберем коалицията

Ще създадем опит да съберем още веднъж обединението, в случай че получим третия мандат. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ министър на електронното ръководство в оставка, който е от „ “.

Причината е, че след нови предварителни парламентарни избори, Народното събрание ще е по-фрагментирам от настоящия, посочи той.

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. Знае се, че те незабавно ще върнат досието на президента.

След това Радев ще връчи третия мандат на парламентарна група, която той си избере.

Според Божанов при сформиране на ново държавно управление би трябвало да се избегне досегашното делене на министерствата по партии, което парцелирало ръководството и основало голям брой проблеми.

Министърът в оставка е на отзиви, че министър председателят би трябвало да е от най-голямата парламентарна група – „ “. Той посочи, че не разговаряли по този въпрос с Политическа партия към момента.

„ Във всеки случай няма да търсим поддръжка за държавното управление от опозиционни партии, търсенето на поддръжка от обособени депутати не е търсене на поддръжка от цялата партия “, сподели още Божанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР