Ще направим необходимото за защита на всеки съюзник и всеки

...
Ще направим необходимото за защита на всеки съюзник и всеки
Коментари Харесай

НАТО: Има опасност, ще направим необходимото за защита на всеки съюзник

Ще създадем нужното за отбрана на всеки съдружник и всеки сантиметър от територията на алианса , съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след днешното изключително онлайн съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от пакта във връзка войната в Украйна.

Има заплаха от нахлуване против някой от съдружниците , по тази причина насочваме посланието за действието на член 5 от Вашингтонския контракт. Съюзниците по източния фланг са доста обезпокоени, те са покрай Украйна, граничат с Русия, означи той. Целта ни е да запазим мира, да предотвратим друго нахлуване, разясни Столтенберг.

Целите на Кремъл не се лимитират до Украйна, Русия изиска гаранции, че НАТО няма да се уголемява повече и да се върне в положението до 1997 година, означи той. Русия намерено оспорва реда на сигурността в Европа, решението на (президента Владимир) Путин да нападне Украйна е ужасна неточност, съобщи генералният секретар.

Войната в Украйна няма да увеличи сигурността на Русия, нито Русия ще стане по този метод по-уважавана . Призоваваме Русия да спре тази безсмислена война и да се изтегли изцяло от Украйна, да се върне на пътя на разговора и да приключи експанзията, добави той.

Столтенберг означи, ч е хиляди бойци са изпратени по източния фланг, както и че това е единствено част от състава на силите на пакта за бързо реагиране . По неговите думи военното командване на алианса ще реши къде тези сили да бъдат ориентирани. Задействахме през вчерашния ден проектите за защита, подготвени сме за бърз отговор на всяка опасност, до дни, съобщи генералният секретар.

Той уточни, че  съдружниците не престават поддръжката си за Украйна - военна и с друго съоръжение, в това число с обезпечаването на системи за противовъздушна защита. Посланието към Русия е ясно - оказваме помощ на нашия сътрудник Украйна, уточни Столтенберг.

По неговите думи ще бъде належащо алиансът да помогне на Молдова, Грузия и Босна и Херцеговина да останат на пътя на демокрацията, който са избрали. В отговор на въпрос той съобщи, че украинското управление би трябвало да реши дали да договаря с Москва. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР