Ще направим анализ на Националния съвет, действително трябва да имаме

...
Ще направим анализ на Националния съвет, действително трябва да имаме
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Можем да говорим с всички, без ГЕРБ и ДПС

" Ще създадем разбор на Националния съвет, фактически би трябвало да имаме вътрешнопартиен диалог, само че ми се струваше, че имаше чувство за новото и да не стане по този начин, че хората са се предоверили. Без обществена политика не може. " Това сподели членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Иван Ченчев в утринния блок на Българска национална телевизия.
" На последните четири избора се създаваха нови планове, имаше роене на гласове, какво се цели с това е различен въпрос, кои са кукловодите откъм гърба... Не ми се желае с планове да се ръководи България ", сподели Ченчев.
По думите му министрите на Българска социалистическа партия са се справили в предходното ръководство, само че протичащото се в други министерства е налагало да реагират постфактум, а от едно такова ръководство постоянно има негативи, само че не чак толкоз огромни за Българска социалистическа партия.
" Българска социалистическа партия е диалогичната партия, може да седне да приказва с всички, без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Имаме конгресно решение и би трябвало да го следваме - без модела " ГЕРБ и Движение за права и свободи ". По думите му ГЕРБ за 12 години не са се трансформирали, " единствено са сменяли кожата си ".
Иван Ченчев регистрира, че ще наблегнат още веднъж на общественото, на политиките за младежите. Той прикани за повече разсъдък в политиката - да има държавно управление, което да гледа обществено на проблемите и наложително да има лява партия.
Като " криене зад сламени хора " Ченчев вижда концепцията за експертно държавно управление, тъй като съгласно него по този начин не може да се носи политическа отговорност: " Георги, Петър, Атанас - откъм гърба ще са избрани сили. Според мен другите партии желаят да се крият зад сходно нещо, само че не трябва, би трябвало да се носи отговорност. " Според него от левицата единствени са предложили съответни обществени ограничения.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР