Ще можем да спечелим войната, ако заделим 0,25% от БВП

...
Ще можем да спечелим войната, ако заделим 0,25% от БВП
Коментари Харесай

Евродепутатът Рихо Террас: Путин е убиец и диктатор, ще спечелим войната, ако заделим 0,25% от БВП за Украйна

Ще можем да спечелим войната, в случай че заделим 0,25% от Брутният вътрешен продукт за Украйна. А в случай че всички даваме повече от 3% за защитата на Европа, то НАТО ще бъде доста по-силен като алианс. Хабим доста средства в конкуренция между тях. Трябва да даваме повече пари, с цел да бъдем ефикасни и да го вършим дружно. Опитът, технологията, те са налични в Европа, само че ги похабяваме, тъй като сме прекомерно разграничени. Трябва да подсигуряваме, че Владимир Путин има вяра в НАТО. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS естонският народен представител от ЕНП Рихо Террас.
 
" Предвид разрастващата се война, която визира всички, Европа би трябвало да вложи доста повече в насърчаване на отбранителния дирек и да стартира да работи като колос на дипломатическата сцена. Проблемът в днешно време е, че изпитваме компликация в намирането на държавни глави, на съществени водачи. Мисля, че имате такива тук, като Бойко Борисов или Мария Габриел. 12 страни в Европейски Съюз покриват условието за 2% от Брутният вътрешен продукт, като 18 възнамеряват да го реализиран. От страните в НАТО, 18 са го планували за следващата година. Но 2% не е задоволително. Това е контрактувано като най-малко ", счита той.
 
По думите му Европа постепенно се е събудила и схванала, че Путин е проблем. " Първият сигнал, на който трябваше да обърнем внимание, пристигна през 2008 година. Русия употребява стандартните си военни качества, с цел да реализира политически цели. Войната в Грузия беше първото, което ни освести ", уточни евродепутатът.
 
Според него единна европейска защита значи не да имаме 36 разнообразни БТР, създавани в Европа, а 3 или 5. " Трябва да сме ефикасни в използването на качествата си или построяването им. И да даваме най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт. Естония влага 3% и възнамерява да усили дяла. Обсъжда се да се вдигне на 4% от Брутният вътрешен продукт, тъй като сме дребна страна и се нуждаем от повече. Мисля, че и другите би трябвало да ни последват. Но, в случай че го вършим ефикасно, в действителност ще пестим пари, вместо да губим повече ", акцентира Террас.
 
Евродепутатът е безапелационен - Путин е палач и деспот. " Вчера сутринта се прибрах от Украйна. Видях зверствата, които са направили съветските бойци. Не мога да виждам на него като на пълководец. Той не е постигнал нито една от политическите си цели. Напротив, с всеки ден се отслабва самичък себе си, а и Русия, като праща десетки хиляди съветски младежи да изгубят живота си в Украйна. Мисля, че първата и най-голяма неточност, произлизаща от улеснение за стопанската система ни, бе да се употребява евтиният съветски газ и петрол. Станахме като наркомани. Ако получаваме дребни дози опиати, най-после сме пристрастени. Сега, 2 години след началото на този пълномащабен спор, ние към този момент не подвластен от съветски петрол, което е добре ", означи той. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР