„Ще мине време, за да бъдат оценени достойнствата на Доналд

...
„Ще мине време, за да бъдат оценени достойнствата на Доналд
Коментари Харесай

Станислав Бачев: САЩ имат осезаема липса на лидери, светът вече не им вярва

„ Ще мине време, с цел да бъдат оценени достолепията на Доналд Тръмп като президент. Няма по какъв начин да бъде вярно оценен от актуалната политическа среда... Той съумя да направи вероятното съгласно изискванията, в които оперира. Фактът, че провокира тази мощна експанзия от ответната страна демонстрира, че е работил вярно. Това ще проличи във времето напред “. Това разяснява пред БНР Станислав Бачев, историк и политолог, създател на книгата „ Параметри на постамериканския международен ред “.

Според историка Тръмп е съумял да реализира нещо, което не се е случвало от десетилетия - най-ниско равнище на безработица.

„ Той съумя съвсем да спре незаконната миграция към Щатите. Във външнополитически проект той не стартира нито една война. Неговите прародители имаха най-малко по две. Той си разреши да се опълчи против сили, които сега връщат удара. Действа от позиция на чисто американския интерес като национална страна, а не от интереса на наднационалните корпорации “.

Бачев добави: „ В Съединени американски щати има осезаема липса на водачи. Нямат нито една авангардна фигура, която да предложи нещо новаторско. Тръмп може да отглежда цяла нова среда от водачи... Страната е в рецесия на душевността и на духа, това положение се развива надолу като серпантина. Светът има потребност от мощна Америка, с цел да има баланс... Това, което има като обща неустановеност вътре, отключва нападателно държание на открито...

Светът не е същият и светът към този момент не има вяра на Щатите, даже най-близките им съдружници. Там тежи ботушът на американската войска или примката на $ към врата. Старият хайлайф, който се възражда, задава посоката, че би трябвало да чакаме нападателна политика към Русия, към Близкия изток. Трябва да чакаме офанзиви към „ Северен поток 2 “, който е тест за силата на Европейския съюз и на Германия да отстоява личните си ползи “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР