Ще ми вадят зъб“ – за мнозина тази реплика звучи

...
Ще ми вадят зъб“ – за мнозина тази реплика звучи
Коментари Харесай

“Боли ме мъдрец” – как да разпознаем проблема и какво да правим?

„ Ще ми вадят зъб “ – за мнозина тази имитация звучи плашещо и нормално постоянно е обвързвана с терзания от страна на пациентите. Екстракцията на зъб е една от най-честите интервенции в денталната медицина. В тази публикация ще разгледаме в детайли по кое време и за какво така наречен мъдреци следва да бъдат извадени и какво да вършим и надлежно да не вършим преди/след процедурата.

“Доста постоянно свързваме ретинираните мъдреци с инфекциозен развой, което от своя страна се показва в друга по интензитет болежка, отичане и повсеместен дискомфорт ”, споделя оралният хирург и имплантолог доктор Михаил Главинов от дентална клиника Impression Dent в София.

Процесът при поникването на влъхва е извънредно муден и трае дълго време. Понякога зъбът може само да пробие венеца отчасти, което може да докара до образуването на така наречен венечен джоб. Това крие риск попадане на бактерии в гингивата.

Самото им разположение и затрудненият достъп до тях попречва и почистването. За да избегнете проблеми в бъдеще, целесъобразно е да посещавате постоянно дентален доктор за професионално разчистване, предлага доктор Главинов от Impression Dent.

“Екстракцията на така наречен мъдреци следва да се направи най-общо казано, когато те не ни служат пълноценно – в случай че основават дискомфорт, болежка или пречат на дъвкателната функционалност ”, изяснява доктор Главинов.

Как ще се организира екстракцията на мъдреца зависи от това дали е обикновено поникнал или не. В първия случай ваденето протича по общоприетия метод, по който би бил изваден всеки различен зъб. В случаите, когато той е ретиниран (непоникнал) или отчасти поникнал. Тогава се постанова намесата на хирург, който да в профил зъба посредством намеса.

“Във всички случаи, не отлагайте грижата за своята усмивка и ваденето на влъхва, в случай че това се постанова ”, поучава доктор Главинов.

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР