Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че за мен

...
Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че за мен
Коментари Харесай

Митът за супержената и пропагандата да имаш деца

Ще ми повярвате ли, в случай че ви кажа, че за мен е същински стресово и потискащо цялото това увещание, че биологичният ми часовник тиктакал и е извънредно време да имам деца, щом съм на съвсем 30 години! Не единствено ме стресира, само че и ме натъжава, от време на време депресира, а най-често ядосва.

Изчела съм един куп текстове и хиляди мнения към тях за това, че смисълът на живота на дамата са децата, че след 27 години шансът да забременееш обикновено се топи с всеки минал ден, че е толкоз хубаво да бъдеш майка, че е значимо да планираш по кое време да имаш деца, не знам си още какво…

Отделно са доброжелателните хора (най-вече одеве станали майки жени), които ти пожелават да усетиш и ти какво е да пораства живот в теб (глистите очевидно не се броят), или пък мнения от сорта на „ е, за какво си взехте куче, вместо да си родите едно дете!? “ , и на последно място, само че не и по мощ – „ няма да ти се размине и на теб “…

Родителите, които на всеки техен или мои празник ми пожелават дете или искрено си питат „ не мислите ли към този момент за нещо по-така? “, да ги загатвам ли?

За похлупак на всичко през днешния ден разбрах за изключителната италианска акция за поощряване на раждаемостта – Ден на плодовитостта (Fertility Day) .

Преразказано в резюме – държавното управление в Италия, взаимно със съответните медицински и обществени институции, решили, че е страхотна концепция да проведат една всеобща акция, която едно хубаво да натрие на дамите в носа, че е извънредно време да станат майки, а в случай че инцидентно към този момент са такива – да родят още едно дете (поне) .

Посланията и самите визии на акцията са меко казано потресаващи, напряко са скандални! Жена с смахнат взор навира в лицето ти песъчлив часовник, а от горната страна надпис: „ Красотата няма възраст. Плодовитостта има “ , или пък щъркелово гнездо на фона на залеза с един уединен щърк в него и обръщение „ Побързай, недей да чакаш щъркела “. И други поразяващи като „ Подгответе люлка за бъдещето “ и „ Най-добрият метод да бъдеш изобретателен “, изписано до два чифта крайници на мъж и жена, които очевидно вършат секс…

Чиста агитация, която обаче забележете – е ориентирана само към дамите!

Както и българските сладури от „ Майка в точния момент “. Татко в точния момент за какво няма?

Защо никой не споделя на мъжете, че би трябвало да помислят за деца или пък да си тестват спермата дали „ плувците “ стават за нещо?

Защото в случай че на 30 години той бута количка, ще му споделят „ млад баща “ и ще му се умиляват, до момента в който в случай че ти забременееш на 30, ще те поздравяват, че си хванала последния трен!

Защото приказваме за някакво си тъждество, феминизъм и дрън-дрън, само че нещата си остават едни и същи.

Ако инцидентно си останала без деца, то тогава гледай най-малко да имаш добра кариера, че да се оправдаваш с нея. Ако пък имаш деца, то гледай и кариерата ти да не изостава, тъй като митът за супержените, които с всичко се оправят съвършено, е основан и поддържат от самите дами!

В последна сметка, след мощния публичен отпор (разбира се, от страна на така наречен „ слаб пол “), акцията в Италия бе спряна и избрана като обидна . Колко ли обаче са хората, които не виждат нищо неприятно в нея? Със сигурност доста повече от протестиращите против… И с още по-голяма сигурност имам вяра, че това са главно дами. Защото едно от най-силно изразеното и надълбоко вкоренено в самото ни ДНК качество е да желаеме и на другия да му се случи същото, което и на нас . За да може първо да му кажем „ ти ще видиш един ден “, а по-късно самодоволно да заявим „ доста добре знам какво е! “.

logo-fertility-day-2016-grande

Не можеш да си представиш по какъв начин някой може и да не желае деца, изключително пък в случай че е жена, изключително пък в случай че ти си майка. Не единствено не можеш, само че най-много и не искаш.  След като ти си минал през това, значи и на другите би трябвало да им се случи, това е.

И вместо край ми се желае единствено да изтъквам гинеколога си, който взех решение в никакъв случай повече да не виждам след тази имитация:

„ Защо не си родиш едно дете?! Виж какъв брой си хубава! Време ти е към този момент “ – гарнирано с приятелско смигване.

Инфо: vitamorena.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР