Ще компенсира пострадалите във фабриките за чипове и LCDПрез последното

...
Ще компенсира пострадалите във фабриките за чипове и LCDПрез последното
Коментари Харесай

Samsung се извини за болести и смърт на работници

Ще компенсира потърпевшите във фабриките за чипове и LCD

През последното десетилетие десетки чиновници, работещи в дисплейното произвеждане на Samsung, са придобили тежки болести

Samsung Electronics сервира извинения за заболяванията и гибелта на някои от служащите си. Компанията съобщи, че не е съумяла да сътвори безвредна работна среда в своите заводи за компютърни чипове и екрани.

Анонсът на южнокорейската компания пристигна седмица откакто тя и група, представляваща болните служащи в редиците на Samsung, реализираха съглашение за компенсационни условия и сложиха завършек на огромен публичен конфликт по тематиката, траял над десетилетие. Извинението на компанията беше част от сделката, отбелязва phys.org.

Кинам Ким, президент на отдела за решения за устройства в Samsung, съобщи, че компанията не е съумяла „ да ръководи съответно здравните закани “ при линиите си за произвеждане на полупроводникови съставни елементи и течни кристали. Според репортажи на Associated Press, през последното десетилетие десетки чиновници, работещи там, са придобили тежки болести като левкемия и мозъчни тумори.
още по тематиката
„ Ние сервира откровеното си опрощение на нашите служащи, които са потърпевши от болести, и на техните фамилии “, сподели Ким по време на конференция в Сеул, на която участваха деятели и родственици на служащите.

Не всички са склонни да одобряват извинението, обаче. Някои от недоволните от работните условия в Samsung споделят, че нищо не може да компенсира гибелта на служащите във фабриките на компанията.

„ Никакво опрощение не е задоволително, когато вземе поради загубата [на нашите близки] и унижението, което сме претърпели, “ споделя Хванг Санг, водач на такси, завел дело против компанията за гибелта на 23-годишната си щерка. Тя е работила в Samsung и е умряла от левкемия.

Съгласно съглашението, Samsung ще компенсира разнообразни болести на чиновниците си, работили във фабриките за чипове и LCD екрани от 1984 година насам. Това включва 132 000 $ за случаите на левкемия. Компенсации ще покриват също спонтанните аборти и вродените болести на децата на служащите.

Семействата на разболелите се служащи постоянно изчерпват всичките си спестявания и даже продават домовете си, с цел да заплащат болничните сметки на потърпевшите. Някои от служащите в последна сметка остават неработоспособни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР