Ще коментираме кабинета, когато приключи мандата му. В аванс –

...
Ще коментираме кабинета, когато приключи мандата му. В аванс –
Коментари Харесай

ГЕРБ за състава на служебния кабинет: Добър опит за политическа неутралност и професионализъм

Ще разясняваме кабинета, когато завърши мандата му. В задатък – това е добър опит да се търси политическа индиферентност и професионализъм. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС след консултациите в президентството за състава на новия длъжностен кабинет.

На въпрос има ли забележки към съответни лица в проектокабинета, той акцентира: „ Ако имате поради коментара на Кирил Петков преди малко, за не мога да доближи тази степен на съвършенство да стачкувам против личните си номинации. Това е митинг против себе си. Аз в случай че предлагам някого, нося отговорност за дейностите му. Няма да го трансферирам на другиго. С потрес чух от Николай Денков вчера, че министрите на нововъведенията и туризма били наши – това е комично. Запознах се с Калин Стоянов, когато се гласуваше кабинета. ”

„ Не може резултатът от изборите да е функционалност на някой министър или служител, това е патология и издава беззащитност в личния резултат ”, убеден е той.

Деница Сачева е безапелационна: „ Случващото се е в осъществяване на Конституцията. Трябва да се опираме на Конституцията – там ясно се споделя кои могат да са служебни министър-председатели. Очевидно Димитър Главчев е единственият, който е приел този ангажимент. Избраният за длъжностен министър председател самичък би трябвало да избере кабинета си и министрите в него да не са политически обвързани. ”

„ Благодаря на Мария Габриел за напъните ѝ. Значителна част от триумфите на това държавно управление се държат на нейните старания, нейната дипломация.  Тя е извънреден политик с извънреден опит. За разлика от ПП-ДБ, ние почитаме биографията на хората, нямаме забранителни описи кой може да взе участие в ръководството ”, добави още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР