ще кандидатства за безвъзмездна помощ за финансиране на проект за

...
ще кандидатства за безвъзмездна помощ за финансиране на проект за
Коментари Харесай

Община Казанлък ще търси финансиране за по-добро качество на водата в гр. Шипка

ще кандидатства за безплатна помощ за финансиране на план за обезпечаване на вода с по-добро качество за питейно-битови потребности на жителите в. Общински съвет – Казанлък гласоподава решението за това през днешния ден на постоянна сесия онлайн. Средствата ще се търсят по направление „ Проекти за възстановяване качеството на питейната вода, успеваемостта при даване на вода за питейно-битови цели за популацията, в това число и реконструкция/изграждане на водопроводи, при потвърдена нужда от реорганизация на водопровода, за водоснабдителни системи, които обслужват до 2000 поданици “ пред Предприятието за ръководство на дейностите за запазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите. Общината ще кандидатства с направен Технически план „ Реконструкция и замяна на водопроводна мрежа на град Шипка, община Казанлък “.
В отчета на Кмета Галина Стоянова към общинските съветници тя показва, че цялостната рехабилитация на водопроводната мрежа на Шипка е извънредно нужна, защото съществуващата е отвън периода за употреба. Половината водопроводи са на 40 - 50 години, а останалите са градени преди 30 - 40 години и към този момент не дават отговор на актуалните условия.
 Кметът на Казанлък разкри целите за третия си мандат Кметът на Казанлък разкри целите за третия си мандат
" За нас като екип е значимо хората, които живеят тук, да се усещат добре и да получават качествени грижи, услуги и сигурност ", съобщи км...
Подобряването на качеството на водата за шипкалии е отразено в Общинския проект за развиване на Община Казанлък за интервала 2014-2020 година, където е заложена специфична мярка за възстановяване на ВиК инфраструктурата на гр. Шипка. С днешното си решение общинските съветници дават опция Община Казанлък да насочи старания към реализация на плана като кандидатства за неговото финансиране пред ПУДООС към Министерство на околната среда и водите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР