Ще кажа следното, което казах и когато приех мандата. Ще

...
Ще кажа следното, което казах и когато приех мандата. Ще
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел: И Радев да си изпълни задълженията по конституция

„ Ще кажа следното, което споделих и когато одобрих мандата. Ще извърша отговорностите си по конституция и съм го направил. Дал съм моите оферти за издаване на декрет. Повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да си извърши отговорностите по конституция. “

Това съобщи пред български публицисти в Брюксел служебният министър председател Димитър Главчев. Той дойде за присъединяване в започващия през днешния ден двудневен специфичен Европейски съвет – среща на върха на водачите на страните от Европейски Съюз.

Така Главчев отговори на офанзивата на президента, съгласно който не може длъжностен министър да бъде зам.-председател на партия. Радев имаше поради оферти за външен министър Даниел Митов.

„ Предложенията са напълно мои “, твърди Главчев.

Във времето те обаче забавно съответстваха с условия, даже леко заплашително на водача на ГЕРБ Бойко Борисов през партийния актив в регион " Подуене " в София. Днес Борисов също разгласи, че това било " безусловно съвпадане ".

Освен настояването за нов дипломат №1, Главчев явно имаше поради и предлагането за смяна на земеделския длъжностен министър Кирил Вътев.

„ Просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания. Само че те бяха следствие от диалозите, които организирах, и това не е мъчно да се ревизира.  Закъснението в 22 часа вечерта при първото ми предложение (за Даниел Митов – б.р.) се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като считам, че по този начин е правилно “, продължи министър председателят.

Той добави, че Радев бил запознат и с двете промени.

„ Очаквам той да направи своята стъпка по конституция, тъй като, както споделих и на първото съвещание на Министерския съвет, България не може да бъде в режим на изчакване. Два дни са прекалено много. Изборите са на вратата “, сподели още Главчев.

Той посочи, че МВнР има доста сериозна роля при образуване на изборите. Премиерът няма доверие на двамата министри, които е предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, на които той желае:

„ Аз желая непрекъсната връзка и бързи решения. Това се отнася за всички министри. Наистина нямаме време за изчакване. “

Главчев бе запитан - " Кой е партийният шеф, чийто щения изпълнявате, съгласно думите на президента? ".

„ То е ясно и не е мъчно да се ревизира, че диалозите, които бяха за смяната, се случиха много преди изявлението на партийно заседание. На което и да е партийно заседание, който и да би се изказал, не би оказал никакво въздействие “, продължи да твърди Главчев във връзка " съвпаденията ".

Иначе по всички въпроси той бил готов да продължи връзката с президента. Това били най-вече въпроси, които се отнасят към положителното бъдеще на българските жители.

„ Когато одобрих мандата, споделих също, че нямам да се отклоним от европейския път на развиване на България, и ще го съблюдавам “, приключи Главчев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР