Ще използваме първия мандат с наш премиер, за да съставим

...
Ще използваме първия мандат с наш премиер, за да съставим
Коментари Харесай

Борисов за предложението на ГЕРБ за премиер: Умен, красив, интелигентен и знаещ много езици

" Ще използваме първия мандат с наш министър председател, с цел да съставим държавно управление. Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет е злополука ", съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто президентът Румен Радев разгласи по кое време ще връчи първия изследователски мандат.
„ Ще предложим неоспорим министър председател на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии. Правителство ще има, поемаме риска ", сподели Борисов.
По думите му значимото е личностите в този кабинет - било то партийни или специалисти - да си схващат от работата и да могат за малко време да свършат значимите неща за страната.
" Върху това мисля, че може даже с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България да реализираме след това и конституционно болшинство ", добави Борисов.
На въпрос какъв е профилът на премиера, който ще предложат, Борисов съобщи интелигентен, хубав, образован и компетентен доста езици.
„ Румен Радев е безусловно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, с цел да вземат повече кметове, е безконтролно и за сходни хора няма място в политиката “, на мнение е водачът на ГЕРБ.
Той се обърна към ПП-ДБ с думите: " Програмно държавно управление върху направените стратегии. Най-стабилните европейски демокрации работят по този метод. Слагаме на масата програмата и тези цели. Слагаме допустим министър председател и вършим държавно управление. Категорично сме решени да го създадем, каквото и да ни коства това. Не можем повече да разделяме на положителни и неприятни партиите в Народното събрание. "
„ Две години бях като опрощение за некадърността на всички и всички се провалиха за две години и половина. Затова ние слагаме мандата на масата, търсим виновните партии да преведем България през това тресавище, в което сме заседнали “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР