Ще използвам статута си на евродепутат, за да се противопоставя

...
Ще използвам статута си на евродепутат, за да се противопоставя
Коментари Харесай

Евродепутат хвърли бомбата с твърдението си за АЕЦ “Белене”: Това е една схема за…..

Ще употребявам статута си на евродепутат, с цел да се опълчва на плана за строителството на АЕЦ „ Белене “. Битката беше окончателно изгубена, тъй като ГЕРБ ни предадоха. Не остана различен път с изключение на борбата в Екологичен потенциал. Това сподели евродепутатът Светослав Малинов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Поне 10 година българската десница изяснява за какво този план е нездравословен. Първият аршин е екологичен, по-късно сеизмичната заплаха в региона, а има и стопански причини. Не е ясно кой ще построи нуклеарната централа, с какви пари, имаме ли потребност от нея, и в случай че да кой ще заплаща тока от Белене. Този план е нездравословен и хищнически “, акцентира Малинов.

По думите му има ясни доказателства, че нямаме потребност от този план. „ Няма да оставя нито един комисар да не знае каква заплаха съставлява Белене пред европейските жители. Успях да преведа и да дам на еврокомисарят по енергетиката данни за сеизмичността и заплахата в региона на АЕЦ „ Белене “. Убеден съм, че цялата група на Зелените ще ме поддържа. Ще създадем и огромно събитие в Екологичен потенциал по този въпрос “, закани се евродепутатът.

„ Една уважаваща себе си страна даже не би трябвало да приказва за този план “, смята Светослав Малинов. Той припимни, че от дълго време се е знаело за риска, който се поема с построяването на новата атомна централа. „ Дори руски учени през 1984 година са били по-загрижени за сигурността, в сравнение с нашите политици и са предизвестили. Може би и заради стопански аргументи, комунистическия режим не е дал подтик на плана “.

„ Този план е една доста добре подредена скица за източване на пари. Дори покровителите на този план не имат вяра, че той ще се осъществя. Това не може да се построи без държавна гаранция. Рано или късно АЕЦ Белене ще удари по джоба на българите. Въпросът е на каква цена ще се съпротивляваме и ще спрем този план “, акцентира евродепутатът.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР