Ще изпълним решението на съда, когато то стане окончателно. Това

...
Ще изпълним решението на съда, когато то стане окончателно. Това
Коментари Харесай

Въпрос към ЦИК за машинното гласуване: Щом не спазват закона, защо ние да плащаме данъци?

Ще осъществим решението на съда, когато то стане дефинитивно. Това съобщи представителят на ЦИК Александър Адреев по отношение на решението на първа инстанция ЦИК да вкара наложително машинното гласоподаване за европейските избори следващата година.
Александров не даде персонално мнение, само че съобщи, че поради предходно решение на Върховен административен съд да се гласоподава машинно във всички секции се поставяли редица въпроси, най-много логистични – поддръжка и защита на машини, софтуерен надзор и съгласуваност . Говорим за над 12 000 машини, това са 60 ТИР-а, уточни представителят на ЦИК пред Нова телевизия.
Има към този момент 18 месеца забавяне на ЦИК по осъществяването на закона, който е заповеднически, сподели някогашният народен представител Мартин Димитров. Убедени сме, че ЦИК нямат изключително предпочитание да вкарат машинно гласоподаване , добави Димитров, припомняйки, че той и различен някогашен народен представител – Петър Славов, заведоха това дело, което е второ извоювано от тях. Нека спрат да протакат, прикани някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили. За 18 месеца имат към 50 нарушавания на Изборния кодекс, безапелационен беше Димитров.
Андреев обаче се оправда, че ЦИК не била отговорна, че при оповестяването на социална поръчка за машини имало неуспех на изпълнителя да я извърши . На въпрос какъв брой време и пари трябват, с цел да се извърши въвеждането на машинно гласоподаване, отговорът беше – с съответни периоди не желая да се наемам.
Първото машинно гласоподаване – пробно, беше през 2009 година. Минаха 10 години, в които ЦИК все нещо не им е наред, все нещо не са разбрали, все има проблеми в логистиката , сподели иронично Димитров. И съобщи, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия желаят да анулират както машинното гласоподаване, по този начин и електронното отдалечено гласоподаване. Нямат храброст да го създадат в Народното събрание, по тази причина работят по този начин, тайно, съобщи някогашният народен представител. След като ЦИК не извършват закона, за какво да вземем за пример да го извършват жителите – и на тях им е комплицирано да заплащат налози, за какво да го вършат, беше тезата на Димитров. И приключи: " Да вземат да изпълнят закона най-сетне ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР