Ще излезем на протести ако не се довърши ремонта на

...
Ще излезем на протести ако не се довърши ремонта на
Коментари Харесай

Стягат протести и в Смолянско заради стопираните ремонти на ...

" Ще излезем на митинги в случай че не се довърши ремонта на входната артерия на Девин. Това е единственият вход и излаз на града. Ремонтът се прави в дейния туристически сезон, колите минават по една пътечка, а двете бутилиращи вода заводи в Девин работят на цялостни обороти през лятото и едвам минават камионите през правата ", съобщи кметът на община Девин Здравко Иванов. Поводът е писмо до компанията, изпълняваща настоящите поправки по пътищата от републиканската пътна мрежа в Смолянска област, че се стопират всевъзможни действия.

" Озадачен съм! Има писмо от АПИ към компанията, с която е подписан контракт за настоящ ремонт, това е неприемливо! Звънях и сложих въпроса и в АПИ, и в Министерство на регионалното развитие. Едностранно да решат да стопират съществено всички планове, би трябвало прецизиране на това решение. Целият път е разкопан и да се зареже в това положение е неприемливо, би трябвало да се довърши наложително ", съобщи Иванов.

Дългоочакваният ремонт на входа на курортния град трябваше да стартира април т.г., само че се забави и стартира с началото на лятото, по този начин колите се прецеждат през прахуляк, ями и дупки. За да се оправи пътя, се правеше ремонт на водопровода изпод, с цел да не се копае след това новия асфалт. За него има контрактувано финансиране от страната за 2 244 000 лева

" Отводнителният колекторът е изработен на 90%. На 95 % са изпълнени бордюри и тръбопровод. Фирмата е мобилизирала техника, в случай че бъде спрян, по кое време да активизира още веднъж техника и да работи на терен? Ако не се вземат ограничения, ще се подвигаме на митинги, това не може да остане по този начин! ", съобщи Иванов.

С изострен пост в обществените мрежи излезе депутата доктор Даниела Дариткова.
" Пълен безпорядък и безнаказаност! Спряха всички ремонтни действия по републиканските пътища от Смолянска област. Бяха положени големи старания и труд, с цел да тръгнат тези толкоз значими за региона планове. Още в сряда, в първия работен ден на новото 46-то Народно събрание, ще направя запитване до служебния министър на Министерство на регионалното развитие, тъй като това е единствената област на колела и пострадали от тези безумни дейности са само хората от района ", декларира доктор Дариткова.

Освен входа на Девин са стопирани ремонтите на пътя Соколовци – Баните, който е 41 км и е с най-висока стойност от заложените поправки в района - 45 358 438 лева Ремонтът по него неотдавна стартира. Блокиран е ремонта и на пътя Стояново – Бял Извор – Падина – Неделино, който е за над 8 млн. лева Както и на пътя Рудозем - бент. Пловдивци на стойност 12 970 012 лева За ремонта на тази права имаше митинги от село Елховец, през където минава трасето.


" Това е доста неприятно и не би трябвало да се случва, по доста аргументи, това са стартирани обекти, а региона е единствено с авто превоз, и всеки един от обектите е доста значим за района. Водих диалози с зам.-министъра на районното развиване Тодор Анастасов, всички планове са предоставени без търгове, само че прекъсването е поради неналичието на финанси в АПИ, спрени са краткотрайно. Като стартира работа новия парламент да реши какво да се прави, защото няма пари в АПИ, някой е подписал контракти, които са необезпечени. Специално за Девин, регионално пътно ръководство води договаряния с изпълнителя да се запечата най-малко до биндер, с цел да може да се минава през сектора. Ако би трябвало и аз ще стачкувам, тъй като това са значими за региона поправки ", сподели регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР