Ще издигнем българското знаме на внушителен пилон от 111 метра

...
Ще издигнем българското знаме на внушителен пилон от 111 метра
Коментари Харесай

МОСВ не откри нарушение в разкопаването на Роженските поляни заради 11-метров пилон със знамето

" Ще издигнем българското знаме на величествен стълб от 111 метра в сърцето на Родопите, на Роженските поляни. На мястото, люлка на най-общобългарското събитие - Роженския събор, който сплотява и въодушевява да пазим и предаваме своето духовно завещание в бъдещето ", написа на уеб страницата на плана за построяването на пилона.

Появата на фотоси на разораните Роженските ливади, покрити с коловози и тежки строителни машини разбуни духовете в обществените мрежи. Във фейсбук потегли и петиция срещу построяването на пилона и унищожаването на ливадите.



" Това са прочулите се Роженски поляни сега 18 юни 2023 година От на следващия ден стартира следващото наливане на бетон, а още не е пристигнал реда за монтирането на самия стълб. Още техника, още по-дълбоки коловози или пък нови коловози. Друг е въпросът, че след това, след събора, всякакви батки и не батки с джипки ще вървят с джипките тъкмо до пилона, че нали за това са купени тези джипки, да газят гората. След това може и път да се асфалтира, с цел да могат повече хора с колите да стигат до пилоня. Та като бетонирахме Черноморието, за какво планината да стои по този начин, девствена. А, там има и чешма, на 200 метра от мястото на пилоня, това ще наподобява и пилоня след това, замърсен, и обрасал и ще си има табела за видео наблюдаване с член и алинея по закон ", написа фотографът Пенко Чешмеджиев в пост във Facebook.



Изграждането на пилона нападнаха и от " Зелено придвижване ", категорично уточнявайки, че не засягат тематиката за хармония и национализъм.

Владислав Панев и Илина Мутафчиева внасят въпроси, които имат за цел да изяснят законността на дейностите на притежателите на терена. Въпросите са към министрите на земеделието и на районното развиване и благоустройство въпроси дали са спазени процедурите за строителство в планината.

" Щетата за природата от този стълб е сигурна ", безапелационен е някогашният екоминистър и съучредител на партия " Зелено придвижване " Борислав Сандов.



А на страницата на плана във фейсбук през днешния ден бе оповестен още един пояснителен пост.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР