Ще издам заповед да се носят само маски с висок

...
Ще издам заповед да се носят само маски с висок
Коментари Харесай

Балтов с нова заповед относно предпазните маски

Ще издам заповед да се носят единствено маски с висок клас на предотвратяване, заяви шефът на „ Пирогов “ Асен Балтов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Нова нюз.



Заради мощно заразните нови разновидности на Ковид Германия към този момент забрани елементарните медицински и текстилни маски в публичния превоз и магазините, Австрия се приготвя за същото решение,

Европа предлага да се употребяват FFP2, създаван в Китай като KN95, а в Съединени американски щати – като N95. Алтернатива са маски за хирурзи в операционните.

Като клинично протичане не може да се каже, че новите случаи протичаг по-тежко. Не е потвърдено още, сподели още Балтов. Лечението им протича по същия метод като елементарния вариант, добави той.

По думите му няма по какъв начин новият вариант да бъде прикрит при тестване. "Ако PCR-ите секвенирани без S ген, са носители на тази трансформация, евентуално ще бъдат употребявани като индиректен белег, който като се правят проби ще бъде употребен, с цел да се види дали някой пациент носи новия вариант ", обясни проф. Балтов.

Според него ще би трябвало да се види дали имунизацията на AstraZeneca работи и на новата разновидност. "Ако не работи, ще би трябвало да си поправят имунизацията. Но нямам доверие да не работи ", показа медикът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР